U pozorišnoj sali trebinjskog Doma kulture večeras je premijerno izvedena predstava "Metamorfoze ljubavi", u produkciji Kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja.

predstava kulturne scene male stvari metamorfoze ljubavi

Predstava je rađena po tekstovima Sofoklea, Euripida, Šekspira, Strindberga, Čehova, Mek Ginisa, Edvarda Albe, Hesea, Koljade, Simovića i Romčevića, a u režiji Željka Miloševića.

"Kroz dijelove tekstova velikana dramaturške umjetnosti nastojimo govoriti o ljubavi iz potisnutih dubina i najskrivenijih vrlina čovjeka kao ovozemaljskog bića. Želimo podsjetiti na ljubav za koju se 'bori' najpleminitijim sredstvima i za koju se mre, zbog koje se strada, koja se tvori i njeguje, zbog koje se grade vrtovi, kule hramovi ili se pak odriče posljednjeg cvonjka, zalogaja, udisaja", rekao je Željko Milošević.

Trebinjskoj publici na daskma koje život znače za naš grad predstavili su se Milica Glogovac, Ana Rudakijević, Miloš Lučić, Tijana Đerić, Ana Drašković, Andrea Popović, Milica Milošević, Tijana Babić, Katarina Ćorović, Vanja Kosić, Marija Milanović, Marija Pamučina.

predstava kulturne scene male stvari metamorfoze ljubavi