Da li će Institut „Dr Simo Milošević“ u Igalu uskoro dobiti novog vlasnika ostaje da se vidi.

institut igalo potpisao ugovor sa norvezanima

Ali ono što je sigurno kompanija „Azmont Investments“ otkupila je tendersku dokumentaciju za Institut i do 7. aprila predaće ponudu koju obrađuje tim stručnjaka, saopštio je danas direktor kompanije Džejms Vilson prilikom susreta sa novinarima upravo u Institutu za koji su zainteresovani.

On je ovom prilikom kazao da je svima želja da luksuznom liječilištu ali i centru za odmor vrati nekadašnji renome. Vilsonov povod za druženje sa novinarima je dvodnevna radionica na kojoj se konsultuje 120 stručnjaka koji rade na projektu rizorta u Kumboru.

Inače, u „Azmont„ su velike aktivnosti. Poslije predstavljanja nove vizure kompleksa Kumbor ministrima održivog razvoja Branimiru Gvozdenoviću i finansija dr Radoju Žugiću, te predstavnicima lokale uprave, u Kumboru je počela sa radom betonjerka u kojoj se na licu mjesta proizvodi beton i u naredne tri godine u ovom postrojenju biće proizvedeno 80 odsto betona od ukupne količine koliko se godišnje proizvede u Crnoj Gori. Tim povodom danas je na Žabljaku organizovana prezentacija najsavremenijeg i najkvalitetnijeg materijala kojim će se graditi impozantni kompleks u Kumboru koji ima površinu Starog grada Dubrovnika.

Do kraja marta u Kumbor će biti dopremljen 21 kran, a za mjesec dana u Bijelom Polju počinje sa radom Azmontova Akademija na kojoj će biti obučeno 3.000 radnika od kojih će prvih 1.000 već u aprilu stići u Kumbor. Za potrebe ovog gradilišta u najskorije vrijeme biće potpisan ugovor sa menadžmentom “Vektra Boke“ o petogodišnjem zakupu hotela „Plaža“ , a razgovaraće se i sa drugim hotelijerima u Herceg-Novom kako bi se smjestili svi radnici koji će biti angažovani u Kumboru.

„Ovo je najkomplikovaniji turistički projekat koji će ikada biti izgrađen u Evropi. Ništa nije tipsko, ni jedan objekat nije jednak. Svaki ima posebnu testuru i arhitekturu sa tradicionalnim mediteranskim elementima. U Kumboru će biti novi grad kao tri barokna Perasta“, kazao je Džejms Vilson i ponovio da će rizort u Kumboru biti završen do 1. maja 2016. godine.