Učenicima škole „Cerovac“ uručene Kembridž diplome

Sponzorisani članak
TREBINJELIVE 26. 09. 2013. - 22:14h

U četvrtak, 26. septembra 2013. godine, u prostorijama Gimnazije „Jovan Dučić“ u Trebinju, obilježen je Evropski dan jezika.

dodjela diploma skola stranih jezika cerovac

U sklopu ove manifestacije, predstavnici Britanskog savjeta su učenicima škole Cerovac svečano uručili Cambridge sertifikate za ispite polagane u junskom ispitnom roku, u Testing centru u Trebinju.

Već dvanaestu godinu, u velikom broju škola, biblioteka i drugih institucija vezanih za edukaciju djece i odraslih, obilježava se Evropski dan jezika. Ovaj datum je ustanovljen od strane Savjeta Evrope u cilju skretanja pažnje na lingvističko bogatstvo Starog kontinenta i značaj učenja stranih jezika radi razumijevanja i tolerancije između različitih kultura. Takođe, na ovaj način se želi podstaknuti individualna višejezičnost, odnosno motivisati sugrađane na trajno učenje jezika, i skrenuti pažnja na značaj očuvanja bogate baštine od 200 evropskih jezika.

U saradnji sa EUNIC Bosne i Hercegovine, Gimnazija „Jovan Dučić“ je organizovala centralnu manifestaciju povodom obilježavanja Evropskog dana jezika. Kao gosti su bili prisutni predstavnici Goethe instituta, Britanskog savjeta, Francuskog instituta i ambasade Kraljevine Španije.

Pored srednjih škola, u organizaciji Evropskog dana jezika učestvovala je i Škola stranih jezika „Cerovac“, koja je na svom štandu predstavila programe za učenje stranih jezika iz svoje bogate ponude obrazovnih programa za djecu i odrasle. Mlađi učenici škole „Cerovac“ su, zajedno sa svojim profesorima, organizovanoposjetili manifestaciju i učestvovali u pripremljenim aktivnostima, dok su stariji učenici bili dio timova koji suosmislili i izradili panoe na engleskom, italijanskom i njemačkom jeziku.

Predstavnici Britanskog savjeta su, u sklopu manifestacije, svečano uručili sertifikate Cambridge univerziteta učenicima škole „Cerovac“ iz Trebinja, Bileće i Gacka, koji su u prethodnim semestrima pripremali i uspješno položili ove zahtjevne ispite. Uručeno je 5 FCE (B2) diploma i 9 PET (B1) diploma Univeristy of Cambridge ESOL, koje imaju trajnu vrijednost i predstavljaju primjer odlične investicije u znanje jer su visoko vrednovane i prepoznate od mnogih obrazovnih institucija i poslodavaca.

U školi „Cerovac“ je u toku upisni rok za pripreme za polaganje Cambridge ispita u decembarskom i martovskom ispitnom roku. Sve potrebne informacije možete dobiti na broj telefona: 059 223 502 ili u prostorijama škole u kompleksu „Luč“, Vuka Karadžića 37b.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja