Dragi predškolci, prvačići, roditelji i nastavnici...

skola matematike cerovac

Želimo da vas upoznamo sa novim programom koji je škola "Cerovac" uvela od ove školske godine. Ovaj put želimo da predstavimo iz novog ugla "bauk predmet" iz školskih klupa - MATEMATIKU - i uvedemo naše mališane u svijet skupova, brojeva i logičkog razmišljanja kroz igru i vježbe koje će u njima probuditi interesovanje, takmičarski duh i spriječiti stvaranje predrasuda prema ovoj nauci.

Program koji se uspješno primjenjuje u Matematičkom društvu "Arhimedes", a vodiće ga diplomirani profesor matematike. Nastavne jedinice su inovativne, intuitivne i prilagođene psiho-fizičkim sposobnostima djece u ovom uzrastu. Ne koristimo klasični pristup nastavi već kroz kvizove, eksperimente, igre logičkog zaključivanja i slično, djecu upoznajemo sa osnovnim gradivnim matematičkim pojmovima koji će ih pratiti tokom cijelog školovanja. Kada usvoje ovo bazično znanje i nauče da prepoznaju situacije u kojima mogu da ga koriste u svakodnevnom životu, za njih više neće biti prepreka da u narednim godinama to znanje podignu na više nivoe, u skladu sa planovima i programima nastave u osnovnim i srednjim školama.

Nastava će se odvijati u prostorijama naše škole koja je smještena u kompleksu Luč. Sve učionice su svijetle, vesele i ispunjene brojnim posterima, igračkama i slikovnicama - malo dječije carstvo. Naše osoblje je vedro i nasmijano, a profesor matematike mlad i pun entuzijazma, novih ideja i sa željom da u našoj zajednici zaživi Mala škola matematike, kao što već godinama uspješno radi u mnogim većim centrima u okruženju.

Mi smo sigurni da sva djeca mogu da nauče matematiku. Svi oni vole da znaju, da napreduju, da nauče nešto novo, baš kao što vole i da ih pohvalimo i da se igramo sa njima. U našoj Maloj školi matematike posvetićemo im najveću moguću pažnju i potruditi se da se i vaš i njihov trud isplati.

Dobro nam došli !!!