"Još uvijek razmišljam o tome hoću li se kandidovati za predsjednika FIFA-e 2015. godine i je li to dobro ili ne. Moram se uvjeriti da je dobro, kao što sam to napravio kada sam se kandidovao za predsjednika UEFA-e. Ne znam šta će Sepp Blatter odlučiti", izjavio je bivši legendarni fudbaler Francuske i Juventusa te aktuelni predsjednik UEFA-e Michael Platini francuskom sportskom dnevniku "L'Equipe".

michael platini

Blatter je isprva rekao da će prestati biti predsjednik 2015. godine, a sada kaže da bi mogao ostati još četiri godine te da će o tome govoriti iduće godine u Brazilu, kaže Platini. "O tome hoću li se ili ne kandidovati za predsjednika FIFA-e definitivno ću nešto konkretnije reći na samitu u Dubrovniku. Dužan sam to jer svi to od mene i očekuju. Srećan sam kao predsjednik UEFA i moram razmisliti hoće li moja kandidatura za predsjednika FIFA-e biti dobra stvar za fudbal", dodao je Platini.

Naime, UEFA će u Dubrovniku 19. i 20. rujna/septembra održati sastanak Izvršnog odbora, a vijest kako će Platini u Dubrovniku objaviti hoće li se kandidovati ili ne za predsjednika FIFA-e postala je jedna od glavnih sportskih vijesti dana u svijetu.