Konferencija „Dani Hercegovine“ nastavljena je jutros sjednicom opština istočne Hercegovine, na kojoj je gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, rekao da će se donijeti zajednička strategija razvoja o kojoj će se izjasniti sve skupštine opština istočne Hercegovine i Podrinja.

promocija knjige narodna biblioteka trebinje dani hercegovine

Dokument će nositi naziv „Strategija razvoja Podrinja i istočne Hercegovine“ i on će opštine potpisnice obavezivati i objediniti u narednom periodu. Takođe, danas su se predstavile i opštine Podrinja.

U nastavku ove manifestacije gosti su u poslijepodnevnim satima posjetili Podrum „Vukoje“, kao jedan od vodećih privrednih subjekata ove regije ali i mjesto zbog koga se Trebinje sve češće bira kao turistička destinacija, jer je Vinarije Vukoje nedavno proglašena i najboljom vinarijom jugoistočne Evrope.  Svakako će sa završetkom Vinske Galerije na samom vrhu ove vinarije turistički sadržaj ovoga grada dobiti tačku koja ima potencijal da bude poseban  turistički motiv dolaska još više posjetilaca.

posjeta podrumu vukoje dani hercegovine

U večernjim satima je, u Narodnoj biblioteci, održana promocija knjige „Sokrat: melodija filozofije“, autora Zorana Arsovića.

promocija knjige

Konferencija se nastavlja sutra.