Maloljetni D.Ž (16) godina iz Zelenike, koji je juče priveden u dubrovački zatvor zbog navodnog ulaska u hrvatske vode sa ribarskim brodom na kojem je bio sa svojim stricem Zoranom (36), je pušten kući, a njegov stric je zadržan dok ne plati kaznu od 24.000 kuna ili oko 3.700 evra, presudio je danas sud u Dubrovniku.

dubrovnik 8 svjetsko cudo

Prema riječima Branka Živanovića njegov unuk je proveo traumatičnu noć i pušten je, i on se sa njim vratio iz Dubrovnika.

"Moj sin Zoran ostao je u pritvoru jer nije htio da plati kaznu. I moraće da ostane 105 dana ili da pronađemo modus da se kazna plati. Ni sam ne znam šta ćemo da radimo. Ja ponovo idem u Dubrovnik da pokušamo naći neko rješenje. Ne znam kome da se obratim i od koga da tražimo pomoć. Za sada nemam nikakvu ideju. Možda ću o cijelom problemu suta znati nešto više. Prvu bitku sam dobio, izvukao sam unuka, a šta će biti sa sinom Zoranom ostaje da se vidi", kazao nam je po povratku iz Dubrovnika Branko Živanovićdodavši da nije još tražio pomoć ni od lokalne ni od državne vlasti.