Atletskim mitingom „Aleksa Kovačević“ danas je počela 138. Nevesinjska olimpijada.

Vanja Spaic

Preko 160 takmičara iz 11 gradova i tri države nadmetalo se u 17 disciplina, a oni najbolji osvojili su medalje, diplome i vrijedne novčane nagrade. Hipo alpe adria banka obezbijedila je robne nagrade za tri prvoplasirana u svim disciplinama.

Najviše interesovanja bilo je za bebi maraton i trke pionira. Sa tri zlatne medalje Vanja Spaić iz Trebinja bila je najuspješnija učesnica Atletskog mitinga koji je održan na Gradskom stadionu. Spaićeva je bila ubjedljiva u bacanju kugle i koplja, a potom je bila najbrža u trci na 100 m. Podvig je napravila i pionirka Leotara Emilija Kušić koja je lako osvojila zlatnu medalju u konkurenciji svojih vršnjakinja na 600 m, a u društvu seniorki bila je druga na 800 m i treća na 100 m.

Balkanska prvakinja Desanka Ćiro iz I. Sarajeva nije imala ozbiljnu rivalku u trci juniorki na 800 m, a lako je trijumfovala i u trci seniorki na 800 m.

Domaći takmičari su ispunili očekivanja, pošto je Saša Zirojević osvojio zlato u juniorskoj trci, a Đorđe Mrkajić je bio prvi u trci pionira na 600 m.

U ostalim disciplinama vrijedan je rezuzltat Dejana Mileusnića iz Zenice koji je u bacanju koplja imao najbolji hitac od 58,68 m. Darko Rosić iz Rogatice postavio je lični rekord u sprintu istrčavši 100 m za 10,93 s.