Danas je u Igalu sve bilo u znaku stonog tenisa, gdje su hercegnovski stonoteniski radnici, Svetozar Jovanović, Slobodan Boban Madžarević, Draško Tripković sa saradnicima, organizovali  Treće međunarodno otvoreno prvenstvo Herceg Novog u stonom tenisu.

pobjednici stonoteniskog turnira u herceg novom

U dvorani Sportskog centra u Igalu oko 60 igrača iz Subotice, Beograda, Valjeva, Niša, Lajkovca, Skoplja, Trebinja, Berana, Podgorice i Herceg Novog, punih osam sati nadmetalo se za pehare i medalje u tri kategorije. Najviše takmičara bilo je u apsolutnoj kategoriji, njih 43. U konkurenciji veterana, koji su nastupali i u seniorskoj kategoriji, našla su se 33 igrača za najbolji primat, dok se u konkurenciji veterana starijih od 50 godina nadmetalo 13 igrača.

U apsolutnoj kategoriji titulu je ponio Stefan Kostatinović iz "Spartaka" iz Subotice koji je u finalu pobijedio klupskog druga Karolja Poša. Treće mjesto osvojio je njihov klupski drug i trener Branko Brstina.

U konkurenciji veterana od 35 do 50 godine pobjeda je pripala Milanu Trboviću koji je u finalu pobjedio klupskog druga i trenera Branka Brstinu sa 3:1.

Čast stonog tenisa Crne Gore „spasio“ je Saša Đurđević iz Podgorice koji je poslije trijumfa po grupama, u trouglu sa Tomislavom Simeunovićem iz Lajkovca i Radonjom Golubovićem iz Herceg Novog, bio prvi. Drugi je Simeunović, a treći Golubović.

miro sarenac stoni tenis

Iz Trebinja na takmičenju je bio Miro Šarenac koji, istina, u konkurenciji veterana nije postigao neki zapaženi rezultat, ali je zato danas imao odličnu prezentaciju 6. Otvorenog prvenstva Trebinja koje će se održati 17. avgusta u Trebinju. Većina učesnika je Šarencu i njegovim saradnicima obećala dolazak u grad na Trebišnjici.

Kako je za TrebinjeLive kazao Branko Brstina, igrač i trener Spartaka iz Subotice, ova ekipa 6. avgusta dolazi na pripreme u Trebinje i vjerovatno će se zadržati do 17. avgusta i Otvorenog prvenstva Trebinja koje je uspješno predstavio Šarenac sa saradnicima.