Već nam je odavno poznato da Trebinje ima razvijenu amatersku pozorišnu scenu i da su upravo naše trebinjske glumice, Nataša Ninković, Ana Anđelić, Marija Pikić, kao i Nebojša Glogovac, koji sada igraju na filmskim i pozorišnim daskama, upravo svoj talenat za glumu otkrili i zavoljeli upravo u vrtiću.

predstava u cicibanu u trebinju

Nadamo se da će još biti glumaca, pjevača, manekena, misica, muzičara i stvaraoaca iz našeg grada, jer u Trebinju ima jako puno talentovane i svestrane djece koja su tek počela da ulaze u kreativni svijet umjetnosti.

predstava za djecu

Dramsko scenske kreativne radionice održavaju se često u dječijoj igraonici „Ciciban“, a imaju za cilj, da kod djece pridonose razvoju stvaralačkih i govornih sposobnosti. Djeca se uče vještinama stvaralaštva, oblicima komuniciranja i vrijednostima, kroz pjesmice, songove, ritam i glas.

Na ovakav način djeca se upoznavaju kroz slike u slikovnicama i pozorišnu scenografiju, kulturu i običaje jednog naroda. Ovdje je važan i govor tijela, kao jedan od oblika komunikacije i prezentovanja.

predstava u cicibanu u trebinju

Danas je u Cicibanu održana pozorišna predstava pod nazivom: „Kuvar Bole u kuhinji Mačka Toše“, tekst je adaptirao glumac Velo Đorđić iz svoje dječije predstave: „I ja imam pravo“ koja ove dane uveseljava trebinjsku dječicu po vrtićima i školama.

On je ujedno i saradnik u dječijoj igraonici Ciciban, a sada spremaju igre i pjesme pod maskama, koje će održati krajem mjeseca aprila.

predstava u cicibanu u trebinju