Ljubitelji fudbala večeras su uživali u velikom derbiju između Milana i Barselone na San Siru, u kom su roso-neri pobijedili sa 2:0. U drugoj utakmici osmine finala Lige šampiona nerješeno 1:1 u Istanbulu su odigrali Galatasaraj i Šalke.

 Foto: Reuters Foto: Reuters

Milan je poveo u 57. minutu golom koji će izazvati mnoge polemike. Poslije prekida sa 30 metara šutirao je Montolivo, lopta je pogodila prvo Đordija Albu, a zatim i Zapatu u ruku i došla do Kevina Princa Boatenga koji je pogodio donji desni ugao i matirao Valdeza za 1:0. Akcija za drugi gol je krenula preko rezerviste Nijanga na desnoj strani koji je dodao El Šaraviju u sredini koji je zatim proslijedio loptu do Muntarija, a on je iz prve ljevicom pogodio donji desni ugao za 2:0.

U Istanbulu je takođe bilo veoma zanimljivo, pa je tako Jilmaza na ivici šesnaesterca snalažljivo prevario Huvedesa i zatresao mrežu Šalkea za 1:0 u 13. minutu. Konačan rezultat utakmice postavljen je pred kraj prvog poluvremena, odnosno nakon greške domaćina na sredini terena. Farfan je naveo dva igrača na sebe i pronašao usamljenog Džonsa kome nije bilo teško da matira Musleru za 1:1.