Dvije osobe su poginule, a za pet se traga poslije pomorske nesreće u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s više članova posade.

dubrovnik 8 svjetsko cudo

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske je saopštilo da se nesreća dogodila sinoć u 21.20 sati, prenijela je Hina.

U Koločepskom kanalu sudarili su se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" s gumenim brodićem u kom je bilo devet osoba.

U pitanju su hrvatski državljani, ugostiteljski radnici.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Na mjestu nesreće iz mora su spasene dvije osobe sa manjim tjelesnim povredama, a pronađena su tijela dvije žrtve.

Za ostalih pet osoba intenzivno se traga, navode hrvatski portali.

U akciju potrage za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s ljekarskom pratnjom, službeni policijski brod, kao i motorni trajekt Hanibal Lucić.

Putem obalske radijske stanice Dubrovnik, emituje se poruka kategorije „Mayday Relay“ prema svim učesnicima u pomorskom saobraćaju, navode hrvatski mediji.

- Još uvijek tragamo za osobama nestalim sinoć u havariji koja se dogodila u 21.20 sati u Koločepskom kanalu - rekao je za Dubrovački vjesnik dubrovački lučki kapetan Mato Kekez.

Uzrok havarije još nije utvrđen, ali se zna da je brod Danče plovio sredinom kanala, a gumenjak nije bio označen navigacijskim svjetlima.