Grad Trebinje u prva tri mjeseca ove godine imao je za oko 10 odsto više turista nego u istom periodu prethodne godine, a prema najavama iz zemlje i inostranstva ovaj grad postaje sve traženija turistička destinacija, rekao je Srni direktor Turističke organizacije Trebinje Marko Radić.

trebinje grad

Radić je naveo da u Turističkoj organizaciji već imaju pozive turista iz Austrije koji žele u aprilu da posjete Trebinje i da se upoznaju o kulturno- istorijskim znamenitostima, ističući da se veći priliv turista iz zemlje i inostranstva očekuje u maju i junu, kao što je to bilo i prethodnih godina.

On je napomenuo da Turistička organizacija spremno očekuje turističku sezonu, da ima dovoljan broj vodiča, te da će po gradu biti postavljeni svijetleći informativni panoi tako da će turisti moći da se lakše orijentišu i pronađu mjesta gdje se nalaze manastiri i drugi značajni objekti ovog grada.

Turistička organizacija Trebinje zajedno sa Kulturno-umjetničkim društvom /KUD/ "Hercegovina" i Agencijom "Blu dajamond" iz Beograda 29. aprila organizovaće Međunarodnu smotru folklora na kojoj će nastupiti društva iz zemlje i inostranstva, među kojima iz Grčke, Poljske, Litvanije.

"Za sve one koji nisu imali priliku da idu u Guču organizovaćemo da osjete čari te manifestacije", istakao je Radić i dodao da će nastupiti trubači, osvajači nagrada u Guči.

Među mnogobrojnim aktivnostima Turističke organizacije Trebinje predviđena je i dodjela licenci za vodiče koja će biti organizovana početkom maja.

Ova organizacija je spona pčelara iz Poljske i Trebinja koji će se sastati, razmijeniti mišljenja i iskustva u subotu, 22. aprila.

Tokom 2016. godine u Trebinju je zabilježeno 52.757 registrovanih noćenja, što je više za 18 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Evidentirane su posjete turista iz 71 zemlje koji su najčešće posjećivali i obilazili bogato kulturno-istorijsko nasljeđe iz različitih istorijskih perioda - manastire, crkve, spomenike, Stari grad - Kastel /sa džamijama/, Muzej Hercegovine, Perovića /Arslanagića/ most.