Košarkaši "Svislajon Leotara" ostvarili su večeras prvu pobjedu poslije pet uzastopnih poraza u Ligi za opstanak. Oni su na gostovanju u Mrkonjić Gradu savladali ekipu "Mladosti" rezultatom 80:86.

leotar spars

Trebinjcima je ovo prva pobjeda, a do sada su odigrali sedam kola.

Meč je obilježila egal igra. Igralo se koš za koš, ali su gosti večeras bili nešto raspoloženiji. Drugu četvrtinu odigrali su bolje, stvorili prednost od sedam poena, što je, ispostavili se na kraju, bilo dovoljno da bodovi odu u Trebinje.

Već od samog početka meča svima je bilo jasno da će ova utakmica biti i te kako zanimljiva. Prva četvrtina završila je rezultatom 23:23, a već u narednih deset minuta izabranici trenera Radoslava Ivankovića pokazali su da su došli po pobjedu.

Ova četvrtina završena je rezultatom 13:20. Na odmor se otišlo pri rezultatu 36:43.

I u narednoj četvrtini Trebinjci su pobijedili i to 24:25, dok su u posljednjih deset minuta bolji bili domaćini. Rezultat je 20:18.

Najefikasniji u redovima Leotara bili su Pelkić sa 26 i Mijović sa 23 poena, dok je kod domaćina bolji od ostalih bio Patković koji je postigao 26 poena.

KK "Svislajon Leotar": Kovačević, Aleksić, Pelkić, Mijović, Zelenović, Lužaić, Radmilović, Radović, Fekete, Milanović.

KK "Mladost": Ljuboja, Durdević, Bocka, Pirić, Milošević, Kljajić, Ivetić, Jotić, Nisanović, Stanojević, Patković, Marković.