CJB TREBINJE – Za tri dana kažnjeno 176 učesnika u saobraćaju

Autor: TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 29. 03. 2017. - 9:22h

Centar javne bezbjednosti Trebinje je od 22. do 24. marta realizovao regionalnu akciju u saobraćaju s akcentom na upotrebu bezbjednosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu.

stop policija

U toku akcije kontrolisano je ukupno 366 učesnika u saobraćaju, najviše vozača – 308, dok je ukupno sankcionisano za navedene prekršaje njih 176.

Zbog neupotrebe bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 175 učesnika u saobraćaju, od toga 173 vozača i dva suvozača.

Najviše sankcionisanih je bilo u Opštini Bileća – 57, 56 vozača i jedan suvozač, a najmanje u Opštini Ljubinje – 11 vozača.

Urađene analize evidentiranih saobraćajnih nezgoda i prekršaja koji su počinjeni u saobraćaju pokazuju kako bez obzira na niz republičkih, regionalnih i lokalnih akcija koje policijski službenici realizuju na putnoj mreži istočne Hercegovine učesnici u saobraćaju i dalje imaju nizak stepen saobraćajne kulture i svijesti o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa.

Poštovanjem saobraćajnih propisa svi učesnici u saobraćaju čuvaju svoj život, mlađim generacijama daju dobar primjer, ali i čuvaju živote svih ostalih.

Centar javne bezbjednosti Trebinje će u narednom periodu da intenzivira kontrole učesnika u saobraćaju s obzirom na predstojeće vaskršnje praznike.

„Podsjećamo da su od 15. februara 2017. godine na snagu stupile izmjene i dopune zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevim BiH koje propisuju veće novčane kazne i rigoroznije kažnjavanje za počinjene prekršaje“, navode u CJB Trebinje.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja