PRVI SASTANAK BICIKLISTIČKOG KLUBA – Cilj je okupljanje što više mladih biciklista

Autor: Ž.K./TrebinjeLive Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 28. 03. 2017. - 20:23h

Prvi sastanak biciklističkog kluba “Leotar” održan je u radnoj atmosferi. Nakon osnivačke skupštine koja je priređena 14. februara na Svetog Trifuna, a 8. marta na Dan žena izdato je rješenje o registraciji, sve ukazuje na to da je bicikl ljubav i da se sa ljubavlju ide u ovaj lijepi i atraktivni sport.

biciklisticki klub leotara

U narednom periodu učiniće se sve da se okupi što više ljudi, dobiće se prostorije za klub, a u izradi je internet stranica. Radiće se i na uspostavljanju što bolje saradnje sa klubovima u okruženju, kao i na formiranju sekcija po starosnoj dobi.

“Sklopili smo dobru saradnju sa Turističkom organizacijom Trebinja i napravićemo mapu biciklističkih staza našem gradu”, rekao je Blagoje Rosandić Rosi, predsjednik Biciklističkog kluba „Leotar“.

Na taj način kad se ukuca na internetu „Turistička organizacija Trebinja“ – vidjeće se sve što je vezano i za biciklistički sport u gradu podno Leotara.

Za sada ovaj klub broji oko 50 članova.

Prisutnima se obratio i bivši biciklista Mladen Daković, koji je novoosnovanom klubu poklonio zlatnu medalju osvojenu 1967. godine na juniorskom prvenstvu BiH i nosač za četiri bicikla koji će biti u prostorijama kluba.

Pri Industriji alata u drugoj polovini 20. vijeka formirano je Dobrovoljno biciklističko društvo, u kome je i on bio najmlađi član.

„Često su vozili i obično bi iz Trebinja biciklom išli prema Nikšiću, Makarskoj, Herceg-Novom, Dubrovniku“, dodao je Daković.

mladen dakovic

Na prvenstvu biciklizma BiH 1967. godine na Dan borca – 4. jula u juniorskoj konkurenciji osvojio je prvo mjesto, a dužina staze bila je oko 50 kilometara. Drugoplasiranom je pobjegao preko deset kilometara.

“Volim sport u svakom obliku i drago mi je što se mnogi bave biciklizmom”, kaže Mladen Daković i dodaje da poklanja medalju biciklističkom klubu kao simboliku da se medalje dobijaju radom.

Biciklizam je težak sport jer traži puno rada, snage i kondicije, ali nudi jedan zdrav život, napomenuo je Daković.

Komentari

A šta sa dejlom biciklistickog drustva Vucji zub koji su markirali razne staze i imaj svoj brend trku za sirac sira zatim razne vožnje vožnja na krf itd uradili su na promociji biciklizma u tb više nego iko drugi

Odgovori

Ovo je zvanično registrovan biciklistički klub i svima su širom vrata otvorena.

Odgovori

Mora da si namirisao neku paricu. Sjećamo se tvog lobiranja za poslanika, gdje ti ni najuža rodbina nije dala glas. Glad za vlašću čini čuda.

Idemo naprijed samo BK ,Leotar’ Trebinje…

Odgovori

Zadovoljstvo mi je što mogu da pozdravim organizovanje novog sportskog kluba u Trebinje , a posebno što je to biciklistički klub „Leotar“.
Predsjedniku Rosiju i upravi želim uspjeh u organizaciji i radu kluba sa željom da se ovaj divan sport sve više omasovi i da se napokon u Gradu stvori infrastruktura u vidu biciklističkih staza ,servisa za održavanje i popravku bicikala kao i jedne reprezentativne prodavnice u kojo bi se mogla nabaviti sva oprema po povoljnim cijenama .
Srećno

Odgovori

odlicna ideja, svaka cast, idemo da se napravi staza na streci od TB ka Ivanici i ka HN, pa polako, kad se mogne ali da se mogne

Odgovori

Odlicno! Od ovoga nece samo clanovi kluba Leotar profitirati vec i turisti i svi gradjani.

Odgovori

Uvaženi sportski prijatelji,

Iskrene čestitke, iako sa izvjestnim zakašnjenjem, upućujemo novoformiranom Biciklističkom klubu ,,LEOTAR,, iz Trebinja. Crnogorski biciklisti sa Vama žele da uspostave sportsku saradnju i prijateljstvo sa uvjerenjem da će Vaši biciklisti, ubrzo, početi, na međunarodnim takmičenjima, da osvajaju sportska odličja.

BICIKLISTIČKI SAVEZ CRNE GORE
PREDSJEDNIK,
Branko Hajduković

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja