Uklanjaju se divlje DEPONIJE i iz centra Trebinja

Izvor: SRNA Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 27. 03. 2017. - 16:34h

Divlje deponije su jedan od gorućih problema u Trebinju zbog čega su nadležne službe pozvale pravna i fizička lica da otpad odlažu na za to propisana mjesta.

akcija ciscenje trebinje stari grad

Divljih deponija ima čak i u centru grada, a da bi se takve situacije izbjegle Komunalno preduzeće će ubuduće u saradnji sa Komunalnom policijom, sprovoditi rigoroznije kontrole odlaganja otpada.

„Da bi se riješio problem stavaranja divljih deponija Odjeljenje za urbanizam će odrediti tačnu lokaciju za odlaganje građevinskog i drugog kabastog otpada“, rekao je Srni direktor Komunalnog preduzeća Nedeljko Lambeta.

On kaže da je u gradu u toku uklanjanje kabastog otpada i čišćenje grada, koje sprovodi Komunalno preduzeće u saradnji sa Odjeljenjem za stambeno komunalne poslove grada Trebinja i Hidroelektranama na Trebišnjici.

Lambeta napominje da se trenutno uklanja divlja deponija u Zasad polju, iza zgrada „Luča“.

On podsjeća da je prije nešto više od mjesec dana formiran i Tim za izradu i realizaciju Akcionog plana uređenja i čišćenja uže i šire gradske zone grada Trebinja, i da je u toku uređenje i čišćenja obala i korita rijeke Trebišnjice, od brane „Gorica“ do manastira Tvrdoš.

TAGOVI:

Komentari

Najvise sam bajao na ovog momka lambetu kada je dosao za direktora komunalnog. Jeste da je dosao stranacki i uhljebio se. Sada ti se javno izvinjavam. Ako ovako nastavis svaka ti cast. Ljudski je reci izvini na dugackom.jeziku. tako nastavi samo. Prodrmaj uspavane koji samo platu primaju

Odgovori

a sto izvini ??? sto se direktor mijesa u svoj posao ?? pa samo radi za ono za sto je placen, svasta …

Odgovori

Smeća najviše pored magistrale……Džaba čišćenje…….Ali,ne treba odustati……:)

Odgovori

Čuj komunalno čisti i to vijest! Pa uvijek je čistilo i treba da čisti, mi to dobro plaćamo.

Odgovori

Pored magistrale, gdje turissti radoznalo posmatraju prirodu i ljepote flore i faune, moze se zapaziti i jos nesto nevjerovatno. Dvadeset metara od deponije smeca radnik sa profesionalnom opremom i duvacem na ledjima uredjuje okolis. Pa se postavlja pitanje prioriteta, organizacije i nadzora. Ili odgovornosti.

Odgovori

Lambeta, ti kao mladi direktor povedi malo računa u centru grada na korpe za odlaganje sitnog otpada, jer to više u zadnje vrijeme nisi kante za to već služe kao kontejneri za lokalno stanovništvo (u centru grada-glavna ulica)jer u njih i pored njih odlažu kućni i kabasti otpad. To smrdi i jako ruznu sliku grada stvara, jer je svima teško da prošetaju do kontejnera u kršu i lijepo odlože otpad a oni ga odluže pored kante za sitni otpad. sramota i takvi ljudi treba da se strogo kazne. piii

Odgovori

Lambi svaka čast, samo stiskaj i nastavi. Nemoj da ti ponestane snage i entuzijazma. Nešto si pokrenuo i samo naprijed……

Odgovori

Evidentan je napredak komunalne službe ! U Rupjelima su postavljeni kontejneri koji se prazne dva puta sedmicno. Uklonjeni su veliki kontejneri za odlaganje kabastog otpada a koji su stanovnistvu služili za odlaganje kucnog otpada I koji su širili neopisiv smrad . Bivsem direktoru bi trebalo suditi za nesavjestan rad I za svu štetu koju je pričinio stanovnistvu time sto je neredovno odvozio smeće ( jednom sedmično , I to petkom ) ! A sada postaviti otvoreni veliki kontejner ispred njegove kuće u Zasadu I tu da stoji petnaest godina I da se prazni jednom sedmično !!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja