U organizaciji turističke organizacije G.E.T., a pod potkroviteljstvom predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i Ministarstva turizma ove zemlje, na Ladanjskom imanju Principovac održana je treća G.E.T. konferencija o Eno-gastro turizmu na kojoj su proglašeni najbolji vinski podrumi s turističkog aspekta iz regiona Ex-Yu.

Vukoje

Od više hiljada vinskih proizvođača, izabrani su pet najboljih koji su ponijeli „Regionalni trofej Bijeli Grozd“, a to su: Iločki podrumi (CRO), Vinarija Zvonko Bogdan (SER), Vinarija Kozlović (CRO), Vinarija Movija (SLO), Vinarija Podrumi Vukoje 1982 (BiH).

Ovaj veliki uspijeh koji je postigla Vinarija Vukoje sa svojim turističkim kapacitetima, Vinskom galerijom, hotelom "Villa pergola", vinogradarevom kućom – Carski vinogradi, vinotekama i Wine šopom, koje su posjetili više desetina hiljada enofila u protekloj godini, dokaz je dugogodišnjeg predanog rada čitavog Vukoje tima na čelu sa Radovanom Vukoje.

Takođe, ova nagrada predstavlja veliki plus i samom gradu Trebinju u njegovoj turističkoj promociji jer upravo je kroz Vinariju Vukoje prepoznat kao jedan od najznačajnih tačaka za vinski turizam u regionu.

Vinski turizam promoviše i ostale značajne turističke resurse tj. tipične autohtone proizvode kroz cjelokupnu ponudu našeg kraja.