DA LI STE ROĐENI POD SREĆNIM BROJEM – Osmica donosi bogatstvo, sedmica mudrost

Izvor: zena.blic.rs Foto: zena.blic.rs
TREBINJELIVE 15. 03. 2017. - 11:40h

Dan vašeg rođenja određuje energiju koja vas prati cijelog života. Izračunajte numerološku vrijednost datuma rođenja, odnosno svoj sudbinski broj, i oslobodite svoje talente koji će vas voditi do uspjeha.

brojevi

Ako ste rođeni, na primjer, 15. 4. 1985, sudbinski broj ćete izračunati tako što ćete sabrati sve brojeve: 1 + 5 + 4 + 1 + 9 + 8 + 5. Zbir je 33, a tu brojku zatim podijelite na dvije cifre i saberite i njih. Broj koji ste dobili, u ovom slučaju šest, vaš je sudbinski broj.

1 – Nema boljeg od vas

Zbog vaše snažne individualnosti i pozitivnosti stvoreni ste da budete vođa. Kreativnost, originalnost, ali i agresivnost garantuju vam uspjeh u organizovanju bilo kojeg posla. Najbolji ste kad učite na sopstvenim greškama i počinjete ispočetka. Nastojte uvijek da stanete iza svojih odluka bez obzira na to šta vam drugi kažu. Nikad ne idete uobičajenim stazama, nego novim, neistraženim, a to će vam se isplatiti. Katkad ste netaktični, a to bi vam moglo naškoditi ako ne ublažite svoj nastup.
Lekcija: Okružite se ljudima kojima potpuno vjerujete.

2 – Sjajan ste saradnik

Vi ste idealan partner, prijatelj i radnik. Učite na tuđim greškama, a mnogo ste bolji saradnik nego vođa. Vrlo ste taktični i obazrivi, pa lako privlačite ljude oko sebe. Nikad vam neće ništa nedostajati u životu jer smireno i inteligentno savladavate sve probleme. Budući da vam je u prirodi da opraštate, ako naiđete na teškoće s partnerom, bićete mnogo spremniji na kompromis. No ipak pripazite da partner ne zloupotrebi vašu velikodušnost.
Lekcija: Pokušajte da sačuvate ravnotežu između privatnog i poslovnog.

3 – Zabavni ste i brzi

Oštroumnost je vaša glavna prednost, ali vrlo rijetko dublje ulazite u bilo kakvu problematiku. Često ste entuzijastični u vezi svega čega se prihvatite i lako širite uzbuđenje na druge, no problem je što brzo gubite interes i prelazite na nešto sasvim novo. Ne brinete se previše zbog budućnosti, a navikli ste da sve uglavnom bude kako ste vi naumili. Rječiti ste, duhoviti, društveni i stoga lako sklapate prijateljstva. Uspjećete upravo u poljima gdje se traži elokventnost i u umjetnost.
Lekcija: Nemojte da zbog ležernosti zanemarite svoje obaveze.

4 – Logični ste i praktični

Imate oko za detalje, a i u najdosadnijim poslovima možete postići uspjeh. Vaša je prednost što ostajete staloženi kad svi izgube kontrolu. Radoholičar ste, a lojalnost će vam donijeti sve ono materijalno za čim čeznete. Ponekad previše insistirate na svom načinu rješavanja problema ili se gubite u detaljima, a to vas može usporiti na putu do cilja. Odgovornost, pouzdanost i praktičnost su vaše prednosti.
Lekcija: Opustite se, u životu ima važnijih stvari od posla.

5 – Privlačite šarmom

Sloboda vam je najvažnija, a to se odražava u vašoj neprekidnoj potrazi za avanturom. Temperamentni ste, energični i često mijenjate raspoloženje. Zbog smisla za humor uvijek ste u centru pažnje. Živite brzo, vrlo ste prilagodljivi, brzo razmišljate, a seksualnost vam je magnetična. Budući da lako privlačite ljude i elokventni ste, pazite da govorite samo o onome s čime ste bolje upoznati kako biste izbjegli neugodne situacije.
Lekcija: Budite manje brzopleti, pa ćete u svemu napredovati.

6 – Dobrota isijava iz vas

Izvrstan ste diplomata, odlično mirite sukobljene strane jer ste dovoljno strpljivi da saslušate sve argumente. Mudrost vam je prednost na poslu i u porodici, uvijek ste na raspolaganju najmilijima, a ako je sve skladno u kući, uspjevate i na svim drugim poljima. Nesebičnost je vaša najvažnija karakteristika, ali i saosjećajnost i toplina. Volite lijepe stvari, razumijete se u umjetnost, što se vidi i u vašem domu.
Lekcija: Nisu baš svi spremni za vaše dobre savjete.

7 – Duhovnost vam je važna

U sve se morate uvjeriti iz prve ruke, uz to ste vrlo analitični, a duhovna dimenzija vam je izuzetno važna. Vi ste rođeni filozof, učitelj, iscjelitelj, ali da biste se u tome ostvarili, morate prvo da se malo opustite. Tek tad će se svi uvjeriti da ih možete naučiti mnogim mudrostima. Interesuju vas kultura i umjetnost i obožavate sve što je lijepo. Ipak, život vam je često pun prepreka, ali uvijek ćete biti u potrazi za skrivenim istinama.
Lekcija: Opustite se, pa ćete imati i više samopouzdanja.

8 – Finansije su vam jača strana

Slava, moć i bogatstvo zapisani su vam u zvijezdama. Izvrsno se uklapate u veće organizacije i društva, a najviše vremena trošite na one kojima je potrebna pomoć. Hrabri ste, a to pokazujete boreći se upravo za slabije. Duboko u sebi imate i vrlo tamnu stranu koja može postati moćno oružje na strani zla, pa treba pripaziti da je uvijek držite pod kontrolom. Ako prevlada, nikad nećete uživati u bogatstvu.
Lekcija: Okružite se spontanim i zabavnim ljudima.

9 – Pomažete u nevolji

Osjetljivi ste na sve iz okoline, pokazujete veliki interes za mistično, a neki od vas imaju čak i paranormalne sposobnosti. Najsrećniji ste kad ste neopterećeni materijalnim; samo tad možete ostvariti sve svoje potencijale. Skloni ste nesrećnim romantičnim vezama, a često griješite što partneru želite da udovoljite pod svaku cijenu.
Lekcija: Kad pronađete mir, sve će sjesti na svoje mjesto.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja