Džudisti DžK „Leotar“ nastavljaju sa napornim treninzima pred zvanična prvenstva Republike Srpske i BiH, koja ih čekaju u narednom periodu.

dzudisti leotara

Poslije uspjeha na seniorskom prvenstvu BiH, gdje su u muškoj konkurenciji bili drugi odmah iza sarajevske Bosne – Nikola Boljanović prvo mjesto u kategoriji do 73 kg i Uroš Ninić drugo mjesto u kategoriji do 60 kg, mlađi uzrasti spremaju se za svoja zvanična prvenstva.

Četiri kadeta: Božidar Vučurević, Igor Đurica, Srđan Spaić i Blagota Mrdić ovaj vikend učestvovaće na Evropskom kupu u Zagrebu, jednom od najjačih kadetskih takmičenja u svijetu, gdje se očekuje oko 800 takmičara, a poslije toga ostaju i na zajedničkim pripremama svih učesnika Evropskog kupa.

Već 19. marta čeka ih u Palama prvenstvo Srpske. Iza toga dolaze takmičenja juniora i pionira, a u junu i julu ih očekuje Balkansko prvenstvo.

Plan džudista je da nastave sjajne rezultate iz 2016. godine u kojoj su osvojili 184 medalje, a od toga 38 zlatnih, 55 srebrnih i 90 bronzanih. Treba napomenuti da je ova sjajna ekipa protekle godine osvojila 40 medalja na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske, BiH i Balkana.

DŽK „Leotar“ je jedina ekipa u Srpskoj koja ima dvije Balkanske medalje. Naime, Mitar Mrdić je osvajač zlatne medalje na Prvenstvu Balkana za seniore u kategoriji do 81 kg, a Nikola Mišković bronzane za juniore u kategoriji do 81 kg.

Prošlu godinu pamtiće i po odličnoj organizaciji „Kupa Trebinja“, odnosno „Memorijala Miloš Mrdić“, kao i organizaciji najmasovnijeg kampa u regionu u saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta.

Na Kupu Trebinja učestvovalo je 625 takmičara iz 53 kluba, a na kampu se kroz sedam dana okupilo oko 300 učesnika svih starosnih uzrasta.

Džudo klub „Leotar“ ima i najbolji stručni štab u Srpskoj sastavljen od iskusnih majstora džudoa i bivših šampiona i to: Miljana Mrdića, Marka Dučića, Aranđela Petrovića, Marka Rikala i Stefana Milića.

Oni svoje znanje prenose na 150 članova na čijem čelu su šampioni Mitar Mrdić desetostruki prvak Balkana i evropski univerzitetski prvak, zatim Nikola Boljanović, Nikola Mišković prvaci BiH, Uroš Ninić, Vuk Vidačić, Ivana Rikalo i dr...

U klubu su aktivna trojica sudija: Aranđel Petrović - republički sudija, Marko Dučić . savezni i Miodrag Mrdić - internacionalni sudija.