U vitrine Džudo kluba “Leotar” danas su došla dva nova priznanja, šampionska i vicešampionska titula BiH.

boljanovic i ninic dzudo klub leotar

Za to su zaslužni Nikola Boljanović i Uroš Ninić koji su ostvarili odlične rezultate na Seniorskom prvenstvu BiH u džudou koje je danas održano u Turbetu kod Travnika. Boljanović je osvojio zlato u kategoriji do 73, a Ninić srebro u kategoriji od 60 kilograma.

“Moja kategorija je bila sa najjačom i najmasovnijom konkurencijom, imao sam pet borbi i svaku sam pobijedio sa maksimalnim učinkom – iponom. Najjači otpor mi je pružio Filip Stojak, prošlogodišnji prvak države u ovoj kategoriji. Ipak, bio sam mnogo dominantniji cijelo vrijeme, tako da sam i njega pobijedio iponom. U finalu sam savladao Fazlagića koji je bio nosilac druge grupe. Njega sam u prvoj minuti savladao takođe prelijepim bacanjem iponom”, kaže Boljanović.

S obzirom da je sve borbe riješio u svoju korist iponom i dominantno, Boljanović je proglašen za najboljeg seniora u BiH.

“Ova medalja i priznanje za najboljeg džudistu na prvenstvu BiH ima posebno značenje za mene, ali moram da razmišljam o turnirima koji dolaze, nastupiću i na evropskoj i svjetskoj sceni kao i na balkanskom prvenstvu. Radiću i pripremaću se maksimalno  očekujem dobre vijesti”, ističe Boljanović.

On, kako kaže, duguje veliku zahvalnost višestrukom prvaku BiH, RS i Balkana Mitru Mrdiću koji mu je pomogao savjetima ali i neophodnim radom i sparingovanjem na tatamiju.

Uroš Ninić bio je drugi boreći se u kategoriji do 60 kilograma.

“Imao sam tri borbe, u polufinalu sam savladao dobrog borca Jozeljića, dok sam u finalu radio sa Pušićem koji je iz Mostara iz Kluba “Neretva”. Bio je to veoma dobar meč, odlučile su nijanse ali nažalost u protivnikovu korist”, kaže Ninić.

S obzirom da je Ninić srednjoškolac, vrijeme za njega radi i titule ga, sasvim sigurno, čekaju u najskorijoj budućnosti.