Deset odbornika koji čine skupštinsku većinu u opštini Bileća predali su danas zahtjev za opoziv načelnika Miljana Aleksića /SNSD/.

miljan aleksic nacelnik opstine bileca

Aleksić je potvrdio Srni da je zahtjev podnesen i istakao da se političke partije koje imaju većinu neće smjeti upustiti u "trku" sa njim, jer je narod Bileće samo prije nekoliko mjeseci pokazao šta misli o svima.

On kaže da građani Bileće znaju ko je kakav čovjek u ovoj opštini, podsjećajući da je na proteklim izborima dobio povjerenje 4.500 građana i da nijedan kandidat za načelnika do sada nije dobio toliki broj glasova.

"Ukoliko dođe do referenduma, a moji sugrađani se izjasne za opoziv neću se ponovo kandidovati za načelnika opštine Bileća, jer sam uvijek poštovao volju građana, što ću činiti i ubuduće", rekao je Aleksić.

Skupštinska većina u Bileći ima deset odbornika iz sedam partija, dok opozicija predvođena SNSD-om ima devet odbornika iz pet partija.

Od konstituisanja nove vlasti u bilećkoj skupštini nijedna sjednica lokalnog parlamenta nije prošla bez svađa, tuča, psovki i prijetnji.

Odbonici još nisu usvojili budžet za ovu, niti izvršenje budžeta za prošlu godinu zbog čega su ugroženi budžetski korisnici, ali i svi Bilećani koji dobijaju naknade iz gradske kase.

Miljanu Aleksiću ovo je drugi mandat na funkciji načelnika opštine i oba puta je ubjedljivo pobjeđivao protivkandidate.