Dvadesetdvogodišnji student iz Trebinja Stefan Milić spasio je iz nabujale Trebišnjice četrdesettrogodišnju sugrađanku koja je pokušala samoubistvo.

Stefan milic

Dok je šetao sa djevojkom u poslijepodnevnim časovima ispred Upravne zgrade Hidroelektrana na Trebišnjici, šetalištem između dva mosta, Milić je vidio u vodi ženu koja na momente nestaje i ponovo se pojavljuje na površini.

"Ono što nikada neću zaboraviti i što me je ohrabrilo da potrčim prema vodi jeste susret naših pogleda", rekao je Milić Srni.

On kaže da mu je samo bilo bitno da ne zakasni. "Doplivao sam do žene, uhvatio je i jednom rukom vukao prema obali, dok sam drugom plivao. Kada sam je izvukao iz vode okrenuo sam je na stranu i lupao po leđima dok nije izbacila vodu. Toliko sam znao da učinim u tom trenutku", priča Milić.

U međuvremenu je njegova djevojka pozvala hitnu medicinsku pomoć koja je zbrinula ženu.

Stefan kaže da je tek nakon nekoliko dana i razgovora sa ocem postao svjestan da je i on mogao da nastrada jer nije poznavao pravila postupanja sa davljenikom, ali ističe da bi uvijek isto reagovao u sličnim situacijama.

Stefan Milić već 17 godina trenira džudo i ima crni pojas.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje Srni je potvrđeno da je Policijskoj stanici slučaj prijavljen 15. novembra u 16.30 časova.