POSLIJE ŠEST GODINA – Predstavnici mjesnih zajednica na sastanku sa gradonačelnikom

Izvor: SRNA Foto: Ilustracija
TREBINJELIVE 14. 11. 2016. - 16:48h

Predstavnici trebinjskih mjesnih zajednica danas su prvi put nakon šest godina došli u Gradsku upravu na poziv novog gradonačelnika Luke Petrovića, koji je poručio da je mjesna zajednica osnovna ćelija organizacije građana preko koje će moći da kandiduju svoje potrebe i ukažu na probleme.

Sastanak mjesne zajednice

Petrović je rekao Srni da će mjesna zajednica ubuduće biti servis između građana i Gradske uprave, odnosna gradonačelnika i načelnika odjeljenja, napominjući da će one koje to budu kvalitetno radile biti posebno nagrađivane iz granta iz budžeta grada.

On je istakao da će dva odbornika u Skupštini grada biti određena za analizu i unapređenje rada mjesnih zajednica.

„Razgovarali smo na koji način da izaberemo najreprezentativnije ljude koji će na volonterskoj osnovi raditi za dobrobit grada i da se delegiraju pitanja iz raznih oblasti, od samozapošljavanja, zapošljavanja, privatnih inicijativa, socijalnih davanja, pomoći u infrastrukturnim projektima“, rekao je Petrović i dodao da bi ta pitanja išla preko mjesnih zajednica.

Navodeći da je u fokusu njegovog rada porodica, Petrović je rekao da će mjesne zajednice imati ulogu da gradskim odjeljenjima i Gradskoj upravi dostavljaju zahjeve i ukazuje na potrebe porodica kojima je pomoć neophodna.

„Želimo da uspostavimo cirkulaciju informacija, da uvedemo što više ljudu u organizacionu strukturu Gradske uprave i da izbacimo politikanstvo i lažna lobiranja, što je dovodilo do toga da mjesne zajednice nisu imale nikakve funkcije, da su preskakane po pitanju prodaje imovine, dovođenja investicija i rješavanja infrastrukturnih zadataka, ali i po pitanja učešća u radu gradske skupštine“, rekao je Petrović.

On je istakao da će na ovaj način biti uspostavljeno jedinstvo među ljudima, bolja komunikacija i brže rješavanje problema.

„Nisam u prilici da dnevno primim od 50 do 100 ljudi i da saslušam njihove probleme, ali ćemo to sve uspjeti pomoću mjesnih zajednica“, rekao je Petrović, napominjući da u Trebinju ima 18 mjesnih zajednica od čega osam gradskih i deset ruralnih ili prigradskih.

Petrović kaže da je dogovoreno da u roku od 90 dana budu održani izbori unutar mjesnih zajednica, napominjući da je nakon promjene lokalne vlasti, po zakonu, obaveza da se održe izbori u mjesnim zajednicama, što nije učinjeno 2012. godine.

Predstavnik Mjesne zajednice Tini Aleksandar Forkapić izrazio je zadovoljstvo što ih je Petrović četvrtog radnog dana na funkciji gradonačelnika pozvao na razgovor i salušao sve njihove probleme.

„Prijatno smo iznenađeni njegovom otvorenošću i željom da pomogne građanima, pri čemu bi mjesne zajednice imali ulogu koju i trebaju“, istakao je Forkapić i napomenuo da ih u proteklih šest godina niko nikada nije pozvao na razgovor u Gradsku upravu.

Naredni sastanak gradonačelnika, načelnika odjeljenja i predsjednika mjesnih zajednica zakazan je za šest mjeseci, a, ukoliko bude potrebe, biće održan i ranije.

TAGOVI:

Komentari

Ova akcija je na mjestu. I ako se prethodni izbori zovu Lokalni izbori, najmanje se govorilo o problemima lokalnih zajednica, a što je cilj i srž Lokalnih izbora.
Ovakvim, predloženim, načinom budućeg rada MZ ili LZ sa predstavnicima gradske uprave vjerujem da se mogu riješiti mnogi problem bez obzira na prirodu tih problema.
Ovakav početak rada i kojim se najavljuje stvaranje timova sposobnih je svakako dobrodošao!

Odgovori

Moze li iko da odgovori zasto je gradjanima Gorice koji su do sad koristili autobusku liniju HET-a u jutarnjim satima, od skoro zabranjeno da koriste istu?

Odgovori

Nije HET duzan da vas prevozi, imate gradski prevoz.

Odgovori

Jutarnja linija gradskog prevoza nama ne odgovara! Ne vidim u cemu je problem za HET, ili je to neciji hir! Samo znam da je nama putnicima ta linija bila ok. A Milena ne radi se o tome ko je kome duzan , već da je bilo na korist! Iz hira se niko ne bi vozio u ranim jutarnjim satima!

To su hirovi Slavka Vucurevica i vlasnika Ubla tursa Rada Vuckovica, kome je bivsi gradonacelnik namjestio tendere za vrsenje usluge gradskog prevoza, da bi taj isti Vuckovic zatim prijetio HET-u prijavom ako njihov autobus nastavi da „kupi“ gradjane kada prevozi svoje radnike na posao.

Odgovori

Lako je Forki da lelemuda kada se zaposlio preko stranke u Elektricno tj.zaposlio ga je Janka!

Odgovori

nije proble platicu hetu kartu ako treba al nenan drugi prevoz

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja