TREBINJSKA BRDA – Medvjed pojeo 250 kilograma meda, ni struja ga nije zaustavila

Izvor: atvbl.com Foto: atvbl.com
TREBINJELIVE 07. 11. 2016. - 21:57h

Sedam kilometara od Trebinja, po selima šeta medvjed. Od košnice do košnice. Malo koji domaćin u Trebinjskoj šumi nije se naljutio zbog gladnog mede koji ovih dana zadaje prave glavobolje.

medvjed-trebinje

Na imanju Mirka Milojevića sve je puno medvjeđih tragova.

Uništio je čak 18 košnica i pojeo oko 250 kilograma meda, a domaćin je ramove pronalazio oko 200 metara udaljene o imanja.

I to u prvom naletu. Vratio se medo ponovo kvalitetnom saću medu i pojeo još stotinak kila. Štete se mjeri hiljadama maraka.

“Plus što su uništeni vosak, ramovi, dijelovi košnica. To je šteta sigurno pet šest hiljada maraka, direktna šteta. Nikad se nije dešavalo da medvjedi ovdje dolaze”, rekao je Mirko Milojević iz Trebinjskih brda.

Da su imali avanturu sa medom prijavilo je još troje domaćina iz trebinjskih sela. Šteta prelazi desetine hiljada maraka. Ali u gradskoj kasi para za nadoknadu nema.

“Grad Trebinje nije planirao sredstva u budžetu za ovu namjenu, mada po zakonu o lovstvu grad Trebinje snosi nekih 25 odsto od procjenjene štete, dok Republika Srpska snosi oko 45 odsto”, rekao je Jovan Runjevac, stručni saradnik za ruralni razvoju u upravi grada Trebinje.

Iako su pčelinjaci obezbjeđeni strujom to medvjedu izgleda nije bila prepreka. Napada kasno noću, a do sada ga niko nije vidio.

Domaćini misle da se radi o medvjedici i gladnim mečićima, s obzirom na ogromne količine meda koje su nestale iz pčelinjaka.

TAGOVI:

Komentari

ostavljajte hranu šumskim životinjama pa neće praviti štetu, moramo živjeti u simbiozi sa njima

Odgovori

Kakvu hranu ? Pa nije snijeg zameo šumu pola godine pa da oskudijevaju sa hranom iz prirode. Do juče je temperatura bila preko 20*C. Ako ih sada treba hraniti, bolje ih odma potamaniti.

Odgovori

Dabogda on ili ona dobio/la „dijabetes II“

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja