U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje počelo je predavanje za vozače sa područja istočne Hercegovine koji su u toku jedne godine čineći prekršaje iz oblasti saobraćaja skupili najmanje sedam kaznenih bodova, rekla je Srni portparol Centra Jovana Cvijetić.

cjb trebinje

Cvijetićeva ističe da je u toku ove godine šest vozača pozvano na predavanje, gdje je jedno lice evidentirano kao povratnik.

"Za prekršaje koji su propisani Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, osim novčane kazne, mogu da budu izrečeni i kazneni bodovi", kaže Cvijetićeva i dodaje da, u zavisnosti od težine prekršaja, može biti izrečen jedan ili dva kaznena boda.

Početno predavanje održala je profesor Jasna Bogdanović Čurić koja je govorila o uslovima, razlozima i posljedicama zbog kojih se oduzima vozačka dozvola.

Policijski službenici održaće predavanje o poznavanju saobraćajnih propisa na putevima i o poznavanju značaja i načina bezbjednog ponašanja vozača u saobraćaju na putevima, radi izbjegavanja situacija koje dovode do saobraćajnih nezgoda ili kršenja saobraćajnih propisa.

Trebinjski Centar apeluje da svi vozači poštuju saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i život ostalih učesnika.