Došlo je vrijeme da svoj stari, dobri Gmail zamijenite nečim novijim i boljim, piše Mondo.rs.

gmail inbox

1. Najvažnija novost – opozivanje već poslanog maila

Nikad više nećete lomiti glavu što učiniti ako slučajno neki mail pošaljete nekome kome niste trebali. Samo namjestite vrijeme opoziva za poslani mail i kliknite na ‘Opoziv’.

2. Preglednije sučelje

Glavna je razlika ‘prozračniji’ dizajn, svjetliji je i lakše je pogledom przo pronaći mail koji tražite čak i u slučaju brzog skrolanja.

3. Pisanje podsjetnika

Kopirani link, popis za kupovinu, podsjetnik iz ‘To-Do’ popisa može se unijeti u Inbox i uključiti alarm, kako ne biste ništa zaboravili

4. Obavještenja o putovanjima i kupovini

Ako često putujete i rezervišete karte, Inbox će vas sam podsjetiti nekoliko dana prije putovanja, kao i ako dođe po promjene vremena polaska. Uz to će u mapi ‘Kupovina’ sakupiti sve mailove kojima ste obavili on-line kupovinu karte, vaučere, kodove, ili dokaze o kupovini. Sve pregledno i sakupljeno na jednom mjestu.

5. Aplikacije u okviru Inbox aplikacije

Kroz Inbox možete komunicirati s drugim aplikacijama, kao što su Trello, GitHub, Google Alerts ili Google Drive. Besprijekorna je i integracija s YouTube servisom, tako da primljene filmove možete pregledati i bez da otvarate mail u kojem su poslani. Integracija s Drive servisima omogućuje slanje linkova umjesto fajlova, što poboljšava sigurnost, te omogućuje da pošaljete sadržaj bilo koje veličine, a koji se nalazi u Google oblaku.

6. Newsletteri ponovo postaju popularni

Mogućnost prelistavanja Newslettera i klikanja na linkove koji su u njemu bez da otvarate mail u kojem je stigao ubrzati će i olakšati korištenje ovog, sada već pomalo zapuštenog, načina slanja obavještenja.

7. Sjajne prečice

Prelaskom miša preko maila pojavljuju se plutajuće prečice da mail označite pročitanim (čak i ako niste), za brisanje ili ostavljanje za kasnije.

8. Poboljšani automatski odgovori

Ako ste pročitali mail, a ne znate kako odgovoriti, ili samo želite pošiljaocu dati do znanja kako je njegov mail pročitan, ali da ćete mu se javiti kasnije – koristite pametne odgovore. Automatski pametni odgovori nove genercije koje kreira umjetna inteligencija sadržajniji su od dosadašnjih automatskih odgovora.

9. Odgodite mailove

Opcija ‘snooze’, poput one koju redovno koristite ujutro s budilnikom, odlaže mail za vrijeme koje vi sami odredite. Ne morate odgovarati odmah, a Inbox će vas potsjetiti kada bi trebali odgovoriti.

10. Radi i na webu

Inbox aplikacija radi i na desktop računalima, što znači da ju možete koristiti sa svake platforme.