Nažalost, rijetko ko od nas ima savršenu kožu bez ijedne mane i nepravilnosti. Osim fleka koje se prirodno javljaju usled depigmentacije ili pretjeranog izlaganju suncu, tu su i ožiljci koji nastaju usled manjih i većih ozleda, operacija i drugih intervencija na koži.

piling za lice i tijelo

Većina njih je tu da ostane, i bez plastične operacije teško da mogu da se uklone, ali postoje domaći tretmani i darovi prirode koji svojim svojstvima mogu da izbijele kožu i umanje vidljivost ožiljaka, a oni sitniji čak mogu potpuno da nestanu.

Pogledajte uputstvo i saznajte kako da napravite piling za uklanjanje ožiljaka i fleka sa kože lica i tijela.

Potrebni sastojci: 1 limun, 2 kašike meda, 1/4 šolje šećera, 2 kašike maslinovog ulja.

Najbitniji sastojak ovog pilinga je limun. On sadrži vitamin C koji je jedan od sastojaka kolagena i pomaže obnavljanju kože,  bogat je AHA kiseinama koje potpomažu čišćenje i izbjeljivanje.

Maslinovo ulje dubinski hrani kožu, čuvajući je od dehidratacije, a znamo da nahranjena koža brže zacjeljuje i obnavlja ćelije. Šećer služi kao ekfolijator - za uklanjanje sloja mrtvih ćelija, dok je med fantastičan za hidriranje, njegu i obnavljanje kože.

Pozitivna dejstva pilinga:

* Čišćenje kože – posvjetljivanje ožiljaka;
* Jačanje elastičnosti lica – zamjena za kolagen;
* Hidratacija – obnavljanje kože.

Priprema: U čašu sa šećerom dodajte maslinovo ulje, pa promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte sok od limuna i med, pa promješajte. Nanesite na dijelove kože sa ožiljkom ili flekom i trljajte. Na licu držite 15-20 minuta, pa isperite.

U pitanju je prirodni hemijski piling koji se moze upotrebljavati jednom u 10 dana, sve preko toga dovešće do eliminacije površinskog sloja kože gdje će koža postati osjetljivija i potpuno nezaštićena od svakog spoljašnjeg foto,fizičkog ili hemijskog uticaja, što za posljedicu, izmedju ostalog, ima stvaranje bora, pjega i fleka od sunca!

Da napomenemo, u toku ovog tretmana neophodno je izbjegavati izloženost sunčevom zračenju kao i obavezno korišćenje SPF krema!