Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje je od 23. juna do 10. jula 2016. godine realizovao akciju pojačane kontrole u saobraćaju s akcentom prekoračenja dozvoljene brzine, koristeći Sistem za automatsko mjerenje prekoračenja dopuštene brzine.

stop policija

U 16 dana, koliko je trajala akcija, sistem je zabilježio 1.643 prekršaja. Među najbrojnijim izdvojio se Grad Trebinje sa 705 evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine.

U Gacku su evidentirana 333 prekršaja, dok je najmanje prekršaja evidentirano Ljubinje – 39, u Berkovićima 98,  u Nevesinje 171 i u Bileć i 297 prekršaja.
Analiza izvršenih prekršaja pokazuje da je više od polovine ukupnog broja evidentiranih prekršaja – 1.014, evidentirano u dane vikenda.

"Na području koje operativno pokriva Centar i dalje ima određeni broj vozača koji krše saobraćajne propise, koji ne obraćaju pažnju da li ima djece na ulici, da li svojom vožnjom ugrožavaju druge učesnike", navode u CJB Trebinje.

Napominjemo, da je juče, 18. jula, počela nova akcija pojačane kontrole u saobraćaju koja će trajati do 12. avgusta.

S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora u punom jeku vozačima se savjetuje da smanje brzinu, da ne sjedaju za volan umorni, ali i da koriste osnovna sredstva zaštite u vozilu.