Novosađani Damjan Pušonjić i Srđan Medan pobjednici su Drugog međunarodnog turnira u odbojci na pijesku "Trebinje 2016", nakon što su u finalu pobijedili Milana Mitrinovića i Aleksandra Đurića iz Ljubinja rezultatom 2:0 u setovima.

finale odbojkaski turnir trebinje 2016

U utakmici za treće mjesto Ljubinjci Đorđe Toholj i Gojko Ćuk pobijedili su Mateju Petrovića i Aleksu Ratkovića iz Kleka rezultatom 2:0 u setovima.

Prvoplasiranim ekipama dodijeljeni su pehari, diplome i novčane nagrade - 600 KM, 300 KM i 100 KM.

"Ovo je jedan od najlepših turnira na kome smo bili, a bilo smo na dosta takmičenja. Ljudi su prijatni i ljubazni i divan nam je bio svaki trenutak koji smo ovde proveli", kazao je Damjan Pušonjić, nakon što mu je uručen pobjednički pehar.

finale odbojkaski turnir trebinje 2016

Prema njegovim riječima, organizacija turnira je dosta bolja u odnosu na prošlu godinu, ali ima još dosta prostora da ona bude  na još većem nivou.

"Ekipe na turniru su bez bič-volej treninga, što se videlo tokom utakmica. Ipak, isto tako se vidi da su to igrači koji igraju vrhunsku odbojku u dvorani i sa nekim ozbiljnijim radom mogli bi da postignu dobre rezultate", dodao je Pušonjić.

Aleksandar Đurić iz drugoplasirane ekipe kaže da su nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta očekivali jedno od prva tri mjesta, kao i da su zadovoljni svojom igrom na ovogodišnjem turniru.

finale odbojkaski turnir trebinje 2016

On je dodao da su se za ovaj turnir pripemali nakon završetka odbojkaške sezone u dvorani.

Prema riječima Bojana Novokmeta, predsjednika Odbojkaškog kluba /OK/ "Trebišnjica", koji je i organizator bič-volej turnira, napravljen je spektakl u punom smislu te riječi, dodajući da je srećan što se turnir uspješno završio.

"Nadam se da će turnir postati jedan od prvih u regionu. A za narednu godinu mogu da najavim da ćemo biti domaćini i ženskog i muškog turnira", kazao je Novokmet.

On je istakao da će turnir od naredne godine ući u kalendar takmičenja Odbojkaškog saveza BiH.

finale odbojkaski turnir trebinje 2016

Jedan od sudija koje su sudile 26 utakmica na turniru - Nikola Kozić, kazao je da je kvalitet samog takmičenja na zadovoljavajućem nivou, s obzirom na to da ovaj sport nema tradiciju u ovom dijelu Srpske.

finale odbojkaski turnir trebinje 2016

Dvodnevni turnir, koji je održan na terenu bazena u naselju Bregovi, okupio je 14 ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Medijski pokrovitelj turnira je bio portal TrebinjeLive.

Pokrovitelj turnira je grad Trebinja, a organizator OK "Trebišnjica".

finale odbojkaski turnir trebinje 2016 (9) finale odbojkaski turnir trebinje 2016 finale odbojkaski turnir trebinje 2016 finale odbojkaski turnir trebinje 2016