Kvalifikacionim utakmicama na terenu bazena u naselju Bregovi, danas je počeo Drugi međunarodni turnir u odbojci na pijesku „Trebinje 2016“, koji je okupio 14 ekipa iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

odbojka na pijesku trebinje turnir

Otvarajući turnir, Zoran Milošević - načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, kazao je da je Trebinje grad koji je opredjeljen za razvoj i afirmaciju sporta, pomažući sve sportske kolektive koji promovišu druženje i sportski način življenja.

"Podržavamo sve ono što ima prefiks inovativnih ideja, kao što je i ovaj turnir. Zahvaljujem se Odbojkaškom klubu /OK/ 'Trebišnjica' na organizaciji ovog turnira", kazao je Milošević.

Okupljene ekipe i gledaoce pozdravio je i Miodrag Mrdić, direktor Javne ustanove "Trebinjesport", koji je tom prilikom istakao da ustanova na čijem je čelu pokušava da pomogne sve sportske ideje u skladu sa svojim mogućnostima.

Prema riječima Bojana Novokmeta, predsjednika OK "Trebišnjica" - koji je i organizator turnira, nastupiće samo dvije ekipe iz Trebinja, dok su ostali učesnici došli iz  Kleka, Budve, Novog Sada, Beograda, Nikšića, Ljubinja.

odbojka na pijesku trebinje turnir

„Pozivam sve Trebinjce i goste da dođu i uživaju u odbojkaškom spektaklu“, zaključio je Novokmet, koji igra za šampiona države „Mladost“ iz Brčkog.

Na turnir u Trebinje došao je i Đorđe Knežević iz Ljubinja. On kaže da je u našem gradu odlična organizacija, kao i da je sami kvalitet ekipa dobar.

odbojka na pijesku trebinje turnir

"Već šest godina igram odbojku u Kataru. Došao sam u Trebinje prvenstveno radi druženja, a ovaj turnir je odlična prilika za to. Nadam se da će postati tradicionalan", kazao je Đorđe.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi GKUD "Alat Svislajon" iz Trebinja.

Ovogodišnji nagradni fond turnira je 1.000 KM, gdje će prvoplasirana ekipa dobiti 600 KM, drugoplasirana 300, a trećeplasirana ekipa 100 KM.

Ekipe su svrstane u četiri grupe, od kojih dvije imaju po četiri, a dvije po tri ekipe. Prvog dana turnira biće odigrana grupna faza sa 18 utakmica, gdje će se igrati na jedan dobijeni set do 21 poen.

odbojka na pijesku trebinje turnir

Drugog dana turnira odigraće se četvrtfinale, polufinale i finale, na dva dobijena seta do 15 poena.

Dimenzije terena na kome će se igrati utakmice je 8×8 metara. Visina mreže 2,43 metara, a u polju će se igrati dva na dva igrača.

Medijski pokrovitelj turnira je portal TrebinjeLive.info, dok su sponzori, između ostalih, Podrum "Vukoje", pivara "Nektar", Tropiko marketi...

odbojka na pijesku trebinje turnir Pokrovitelj turnira je grad Trebinje, a organizator OK „Trebišnjica“.

odbojka na pijesku trebinje turnir odbojka na pijesku trebinje turnir