Uz "Malu noćnu muziku" i raširenih ruku - Galerija "Bokić" je pod svoje okrilje primila članove Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine /ULUIH/ "Milorad Ćorović", koji su večeras priredili četvrtu godišnju izložbu svojih radova.

izlozba uluih milorad corovic trebinja

Na večerašnjoj izložbi predstavilo se 20 umjetnika sa oko 40-ak radova, a među njima je bilo i stvaralaca koji su po prvi put izložili svoje radove.

"Na izložbi su se predstavili umjetnici iz Trebinja, Bileće i Gacka sa različitim tehnikama od akrila, ulja na platnu, akvarela do kolaž i kombinovane tehnike", kazala je Nina Milinić Lojović, predsjednik ULUIH "Milorad Ćorović".

Među izloženim radovima je i slika pokojnog Ljubomira Milojevića i na taj način ovo udruženje čuva od zaborava veliko ime hercegovačke likovne umjetnosti.

Tanja Pikula je od samog početka rada udruženja sa svojim radovima prisutna na tradicionalnoj godišnjoj izložbi ULUIH-a i kaže da je večeras izložila dvije slike - monahe i jesen.

izlozba uizlozba uluih milorad corovic trebinjaluih milorad corovic trebinja

"Na mojim slikama možete da vidite deformisane ljudske forme, a u prvom planu su skakavci koji su prepoznatljivi na mojim slikama", kazala je Pikula, dodajući da se trudi da svaka njena slika ima svoju autentičnu priču.

Istakla je da su se umjetnici iz istočne Hercegovine, zahvaljujući postojanju i radu ovog udruženja, okupili pod jednim krovom, gdje razmjenjuju različita iskustva i znanja.

Udruženje ULUIH "Milorad Ćorović" je, do sada, organizovalo brojne izložbe svojih članova u zemlji i inostranstvu. Članovi udruženja su izlagali svoje radove i u Strazburu, u holu zgrade Savjeta Evrope.

Udruženje je organizator i većeg broja likovnih radionica, a njegovi članovi učestvuju u projektima iz likovne oblasti i oblasti kulture.

izlozba uluih milorad corovic trebinja

uluih milorad corovic izlozba