U Kafeu "Klub" u Trebinju večeras je priređena Međunarodna izložba radova umjetnika iz BiH i regiona na kojoj se predstavilo 15 izglagača sa 40-ak radova.

izlozba trebinje kafe klub

Prema riječima Predraga Pujića, izvršnog direktora Omladinskog centra koji je organizator izložbe, trebinjska publika je ovoga puta imala priliku da pogleda umjetnička djela autora iz tri države - BiH, Srbije i Crne Gore.

"Djela su veoma raznovrsna. Izložene su strukture, akvareli, fotografije i druga umjetnička djela", kazao je Pujić, dodajući da je izložba finansirana od strane Ministrarstva civilnih poslova BiH, sa ciljem da postane tradicionalna.

izlozba trebinje kafe klub

On je istakao da postavka ove izložbe, za sada, neće biti predstavljena u gradovima učesnika, ali da u narednom periodu očekuju da realizuju projekte koji bi imali regionalni karakter predstavljenja.

Izlagač Vjekolsav Bojat iz Podgorice, predstavio se večeras sa 20-ak karikatura ilustracija, koje nisu dnevnopolitičke, već postavljaju svojevrsno pitanje i posmatrača više zabrinu nego što nasmiju.

izlozba trebinje kafe klub

"Za karikaturu važe sve kompononte kao i za slikarstvo. A ima i literaranu dimenziju, ne smije da pljuje nikoga, a mora da bude vrhunska", kazao je Bojat.

Trebinjskoj publici predstavila se i Nina Milić Lojović radom u kolaž tehnici, koja je navela da je večerašnja izložba pravo mjesto da se vidi raznolikost radova, ali i da se povežu umjetnici.

Izložba će biti tvorena u narednih 15-ak dana.

izlozba trebinje kafe klub