Košarkaši reprezentacije Republike Srpske - 2001. godište, pobjednici su turnira u Mariboru. U pobjedničkoj selekciji igrali su i Ognjen Marković OKK "Leotar" i Jovan Runjevac iz iz KK "Svislajon Leotar", a sa klupe ih je vodio trener Dejan Bodiroga.

kosarkaska selekcija rs maribor

Nakon dvije odigrane utakmice u kojima su pobijedili KK "Dravograd" 69:44 i KK "Sani Bistrica" 106:35, košarkaši Republike Srpske su u finalu pobijedili ekipu KK "Union Olimpija" rezultatom 96:74 (33:17, 20:16, 23:15, 20:28).

Ovo je prvi put da Košarkaški savez Republike Srpske pod tim imenom izlazi u Evropsku uniju i osvaja turnir, kaže za TrebinjeLive.info trener ove selekcije Dejan Bodiroga i dodaje da mnogi nisu očekivali ovaj uspjeh jer su na turniru učestvovale i ekipe KK "Partizan", KK "Cedevita", KK "Union Olimpija".

"Naši dječaci su pokazali jedno veliko srce, ogromnu želju da zaigraju za reprezentaciju i da daju svoj maksimum" istakao je Bodiroga, uz zahvalnost klubovima i trenerima koji su poslali svoje igrače da igraju za Republiku Srpsku.

kosarkaska selekcija rs maribor

Bodiroga je istakao da se primjetio aktivan rad trenera iz matičnih klubova sa njegovim izabranicima, napominjući da su svi igrači bili fizički spremni, što je rezultiralo prvim mejstom.

Prošle godine ova generacija ostvarila je dobar rezultat na turniru regiona koji organizuje Košarkaški savez Srbije, kada su osvojili četvrto mjesto.

Bodiroga se nada da će u narednom periodu Košarkaški savez Republike Srpske stvoriti bolje logističke uslove, jer je veći entuzijazam ljudi i struke nego logistike.

U toku godine ovu selekciju očekuje još međunarodnih turnira.

kosarkaska selekcija rs maribor