U Službi za transfuzijsku medicinu u Trebinju danas su humanisti iz ovog grada i njihovi gosti iz Srbije i Crne Gore darovali 63 doze krvi, čime je počelo obilježavanje 50 godina dobrovoljnog davalaštva krvi u ovom gradu.

darivanje krvi trebinje

Načelnik Službe Dragan Šarenac zahvalio je svim dobrovoljnim davaocima dragocjene tečnosti na saradnji, ističući da u pola vijeka postojanja, nikada nijedan pacijent nije izgubio život zbog nedostatka krvi.

"Imamo stalni progres u dobrovoljnom davalaštvu krvi, što potvrđuje da je u posljednjih deset godina svaka naredna godina bila uspješnija od prethodne", rekao je Šarenac, podsjećajući da je u prošloj godini prikupljeno rekordnih 2.114 doza krvi i organizovano 49 humanih akcija.

Povodom obilježavanja značajnog jubileja, delegacije Društva dobrovoljnih davalaca i Gradske uprave položili su cvijeće na Spomenik poginulim i umrlim dobrovoljnim davaocima krvi ispred trebinjske bolnice.

Za dobrovoljne davaoce krvi iz Trebinja i njihove goste iz Srbije i Crne Gore organizovan je i prijem u gradskoj administraciji.

U Kulturnom centru večeras od 18.30 časova biće održana svečana akademija povodom 50 godina dobrovoljnog davalaštva krvi u Trebinju, na kojoj će, uz bogat program, biti promovisana monografija "Kapi života".