Gradsko-kulturno umjetničko društvo "Alat Svislajon" obilježava 60 godina od svog nastanka, a tim povodom u Trebinju će od sutra, 15. juna do nedjelje, 19. juna, biti organizovan bogat kulturno-umjetnički program.

60 godina alata program

Manifestacija "60 godina Alata" počeće sutra u 19.00 sati svečanom akademijom i dodjelom povelja u Kulturnom centru, a sat vremena poslije biće otvorena umjetnička kolonija u Muzeju Hercegovine.

Istog dana za 21.00 čas, na Trgu slobode Trebinjci i gosti moći će da uživaju u koncertu prvog ansambla Alata.

U četvrtak će, sa početkom u 19.00 sati, biti priređen defile "Alatničara" od Sabornog hrama do Trga slobode, nakon čega će biti prikazan dokumentarni film o godišnjici "Alata" i koncert "Veterana i djece Alata".

Alatničari će u petak, 17. juna, u večernjim satima prodefilovati centralnim ulicama Trebinja, a za 21.00 sat najavljen je koncert kulturno-umjetničkih društava iz Hercegovine.

Program obilježavanja šest decenija jednog od najbrojnih KUD-ova na ovim prostorima, nastavlja se za vikend. U subotu će biti priređeni defile ulicama grada i koncert "Prijatelja Alata" - koji je najavljen za 21.00 sat.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju - 19. juna, biće zatvorena umjetnička kolonija u Muzeju Hercegovine, te organizovan koncert Ženske pjevačke grupe "Nagorkinje" uz podršku orkestra društva.