U Nedjelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja Crveni krst Republike Srpske raspisao je konkurs za izradu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola na temu „ Svuda za sve“.

bilecanke crveni krst konkurs

Prvi put ove godine raspisan je konkurs za izradu literarnih radova učenika srednjih škola. Svi pristigli radovi poslati su u Crveni krst Republike Srpske gdje je žiri odabrao najbolja tri likovna i tri literarna rada učenika osnovnih škola i tri literarna rada učenika srednjih škola.

Prvo mjesto pripalo pripalo je učenici 9/2 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bileće Dariji Kuljić čiji je mentor bio prof. likovne umjetnosti Drago Vučić.

Drugo mjesto iz literarnog rada učenika srednjih škola pripalo je učenici 1/2 gimnazije SŠC „Golub Kureš“ Bileća Milici Kuljić čiji je mentor bila prof. Tanja Bubreško.

Na republičkom takmičenju iz prve koje je održano 11.06.2016. godine na Palama dodjeljene su nagrade za nagrađene učenike, a mentorima zahvalnice.

Glavna nagrada za osvojeno prvo mjesto iz likovnog rada je učešće na kampu Podmlatka Ljetne škole u Trebinju koja će se održati od 27.6 do 2.7.2016.

Nagrađena učenica Darija Kuljić istakla je da joj je veoma drago što je učestvovala na ovome konkursu i što je upravo dodjeljena prva nagrada.
Profesor Drago Vučić se zahvalio CKRS na pruženoj prilici da učesnici pokažu kreativnost i osvoje nagrade.