Poznata sportska heroina, košarkašica Nataša Kovačević večeras se na sportskim terenima "Srđan Aleksić" u Trebinju družila sa sportistima i građanima, poručujući da je veoma važno baviti se sportom, jer se sa sportskih terena nosi određena vrsta vaspitanja koja je, pored porodičnog, njoj pomogla da prebrodi nesreću.

natasa kovacevic trebinje

Ova mlada sportistkinja se nakon nesreće i amputacije lijeve noge ispod koljena vratila takmičarskoj košarci i ponovo nastupa za Ženski košarkaški klub "Crvena zvezda", a uz to, ona je i FIBA ambasador za mlade.

Nakon što je na skupu pod nazivom "Misli pozitivno sa Natašom Kovačević" svoja iskustva podijelila sa mladim trebinjskim košarkašima i strpljivo odgovarala na njihova pitanja, Kovačevićeva je zahvalila Pokretu Pozitivna Srpska Trebinje za poziv, kao i Birou Vlade Republike Srpske koji je pomogao oko dopremanja sportske opreme za ovdašnje škole i sportiste, koju je obezbijedila njena fondacija.

Kovačevićeva je rekla da će biti potpisan i sporazum o saradnju ženskih košarkaških klubova "Crvena zvezda" i "Trebinje 03", najavljujući i skoru utakmicu između ova dva kluba.

Ona je izrazila zadovoljstvo što boravi u Trebinju, ističući da ovaj grad ima poseban značaj za nju jer joj porodica potiče sa ovih prostora.

U ime organizatora, Milan Tomanović, predsjednik Gradskog odbora Pokreta Pozitivna Srpska Trebinje istakao je da je Nataša Kovačević istinska heroina srpskog sporta i pravi primjer kolika je važnost sporta na jačanju ne samo fizičke, nego i mentalne snage.

On je ukazao da je jedan od ciljeva Pokreta unapređenje sportske aktivnosti u Trebinju koji je, kako je rekao, i poznat kao grad sporta i vrhunskih sportista.

natasa kovacevic trebinje

S obzirom da je ovaj grad iznjedrio vrhunske plivače, te da je nekada vaterpolo bio ponos grada, Tomanović je ukazao na potrebu izgradnje zatvorenog bazena, koji bi bio na korist ne samo plivačima, nego i drugim sportskim kolektivima.

Fondacija Nataše Kovačević donirala je kompletnu opremu za mini-basket za sve tri trebinjske osnovne škole, školi košarke ŽKK "Trebinje 03" uručeno je 40 lopti i 100 majica za trening, dok je prvi tim ŽKK "Trebinje 03" dobio dvije nove garniture dresova za narednu sezonu.