Na području istočne Hercegovine tokom proteklog dana dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno, a u posljednjih mjesec dana u saobraćajnim nesrećama poginula su četiri lica, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

policija Dvije saobraćajne nezgode dogodile su se juče u Gacku, te po jedna u Bileći i Trebinju i u njima je pričinjena manja materijalna šteta.

Prema podacima trebinjskog CJB, u prva tri mjeseca ove godine u Hercegovini je zabilježeno 118 saobraćajnih nezgoda, od kojih 88 sa manjom materijalnom štetom, 24 sa lakšim tjelesnim povredama, dok su u pet saobraćajnih nezgoda učesnici zadobili teške tjelesne povrede, a jedna osoba je stradala.

Pripadnici policije su u samo četiri dana krajem maja kontrolisali 435 vozača, od kojih su sankcionisali 225, a zabilježili 125 prekršaja prekoračenja brzine i 44 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola.

Zbog utvrđene količine alkohola u organizmu koja je bila veća od jednog promila, 17 vozača je zadržano do istrežnjenja ili oporavka.