Članovi Atletskog kluba „Leotar“ ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu BiH za juniore i juniorke koje je danas održano u Zenici, a Marina Anđelić osvojila je prvo mjesto i titulu državnog prvaka u disciplini bacanje kladiva.

marina andjelic

Trebinjski atletičari osvojili su ukupno tri medalje, po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Marina Anđelić je kladivo bacila na daljinu od 38 metara i 33 centimetra, bila najbolja i ujedno ostvarila plasman na Balkanski šampionat za juniorke koje će biti održano u Turskoj.

Ovo takmičenje za Marinu je bilo posebno emotivno. Svoju titulu državnog šampiona i zlatnu medalju posvetila je nedavno preminulom ocu Igoru.

„Ovu medalju posvećujem svom tati. Znam da me sa sa neba bodri i ova je medalja samo dio zahvalnosti koju posvećujem tati za svu ljubav i pažnju kojom me je darivao“, rekla nam je Marina.

Član „Leotara“ Vuk Prodan je bio odličan u trci na 100 metara i sa vremenom 11,62 osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Odličan rezultat je ostvarila je i Dijana Kovač u disciplini skok u vis sa visinom 1.55, a osvojila je, iako još uvijek starija pionirka, bronzanu medalju.