Centar javne bezbjednosti Trebinje je od 26. do 29. maja 2016. godine, sproveo republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanja alkoholisanosti vozača.

stop policija

Na području koje operativno pokriva Centar kontrolisano je 435, a sancionisano 225 učesnika u saobraćaju. Ukupno je evidentirano 125 prekršaja prekoračenja brzine i 44 prekršaja vožnje u alkoholisanom stanju. Zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,00 g/kg, 17 vozača je lišeno slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka.

"U prvom kvartalu 2016. godine CJB Trebinje je na mreži puteva koje operativno pokriva evidentirao 118 saobraćajnih nezgoda, od kojih je 88 za posljedicu imalo manju materijalnu štetu, 24 lakše tjelesne povrede, u pet saobraćajnih nezgoda učesnici su zadobili teške tjelesne povrede i jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtno stradalim licem", kažu u CJB Trebinje.

Ako se uzme u obzir da Centar kontinuirano sprovodi kontrole učesnika u saobraćaju mora se primjetiti da i dalje postoji određeni broj nesavjesnih vozača koji svoju vožnju ne prilagođavaju vremenskim uslovima niti stanju na putu. Maj mjesec je za to najbolji primjer, s obzirom na to da su evidentirane tri saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim.

Centar javne bezbjednosti Trebinje apeluje na sve vozače, ali i ostale učesnike u saobraćaju da učešće u saobraćaju prilagode vremenskim uslovima i stanju na putu, da poštuju zakonska ograničenja brzine kretanja i da čuvaju svoj život i život ostalih učesnika u saobraćaju.