Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u jutarnjim satima.

Vrijeme

Tokom dana, povećanje oblačnosti, mjestimično sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Na krajnjem jugu uglavnom suvo i bez padavina.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27.

Petak u Bosni i Hercegovini nestabilno sa pljuskovima od sredine dana prema večernjim satima. Jači pljuskovi i grmljavina u Bosni.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26 stupnjeva.

U Subota u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27.