Suze na licu, muk, tuga i nevjerica nekoliko stotina prisutnih u Kulturnom centru na komemoraciji Ani Čučković, delfinu trebinjskog Plivačkog kluba "Leotar" i reprezentativki BiH, koja je prije dva dana tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći.

komemoracija ana cuckovic trebinje

Opraštajući se od Ane, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević je istakao da je njen dramatični i prerani odlazak u Trebinju ispraćen sa velikom nevjericom i tugom, podsjećajući da je Ana više uradila sa svojim 18 godina, nego mnogi koji su duže živjeli od nje.

"Bila je okružena bezgraničnom ljubavlju svoje porodice i sugrađana i mamila je naše aplauze od najmlađih dana. Njen šarm prodirao je u srce i kad god bi uskočila u bazen sportsko Trebinje bilo bi sa njom. Volje, talenta, sportskih motiva, nikad joj nije falilo. Živjela si prekratko, ali u velikim izazovima uz mnogo želje, ljubavi i očekivanja", kazao je Vučurević.

komemoracija ana cuckovic trebinje

On je rekao da je Ana doživjela da bude na vrhu, da isprednjači, sustigne, prestigne i trijumfuje.

Prije desetak dana je zablistala u maturskoj haljini i proslavila ispit zrelosti. Sa svojom generacijom, prošetala je gradom koji je toliko voljela, čiju je slavu pronosila ne samo na prostorima Republike Srpske, BiH i regiona, već i Evrope. Nažalost, u jednom trenu prekinuti su svi snovi, sva maštanja o školovanju, napredovanju. Samo jedan tren odveo ju je među zvijezde u vječnost.

"Prijatelji, možda, umiru, ali njihovo prijateljstvo i njihova prisutnost, u najplemenitijem smislu su besmrtni", kazala je Anina školska drugarica Dragana Vukanović, čiji su se životni putevi ukrstili i vodili ih ka školskim klupama.

komemoracija ana cuckovic trebinje

Ana je, kaže Dragana, bila drug za poželjeti, koja je svojim osmijehom uljepšavala radosti svih u školi, a svojom energijom sve nadahnjivala i učinila ih da vjeruju da svi zajedno mogu život da učine ljepšim.

"Za četiri godine stvorili smo veliku porodicu iskrenih i vjernih prijatelja, među kojima si Ti bila onaj pravi, koji je utisnuo pečat u naša srca i u naše uspomene na školske dane", kazala je Dragana.

Kao što je sunce sinonim za Trebinje, rijeku Trebišnjicu, za plivanje je Ana.

Prisutnim se obratio i Goran Todorović, predsjednik Plivačkog saveza BiH, navodeći da je beskrajno tužno što se na ovakav način oprašta od Ane, ističući da je Anin prerani odlazak poraz mladosti, talenta, jednog grada, vrhunskih dostignuća i svega onoga po čemu je Ana bila poznata u Srpskoj, BiH i šire.

Na komemoraciji su, između ostalih, bili prisutni i članovi PK "Leotar" koji su bili obučeno u plave majice, a u crvene plivači Veleža iz Mostara.

Ana Čučković biće sahranjena danas u 16.00 sati na gradskom groblju u Podgljivlju.

komemoracija ana cuckovic trebinje