U 25. kolu Prve lige Republike Srpske - liga za opstanak, fudbaleri Leotara pobijedili su danas na "Policama" Slobodu iz Mrkonjić Grada rezultatom 2:0 (1:0). Ovo je treća pobjeda u nizu Leotara, a prvi poraz gostiju nakon osam kola.

leotar sloboda mrkonjic grad

Leotar je odmah na početku utakmice preuzeo inicijativu jer su u meč ušli motivisano, borbeno, agresivno i vidjela se želja da osvoje sva tri boda. U 7. minutu Šešelj izvodi korner, a najviši u skoku je bio Ramić koji je glavom postignuo prvi pogodak za Trebinjce.

Nakon ovog pogotka bilo je još nekoliko šansi - Perović u 19. i Cimirot u 37. minutu, ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu Trebinjci su i dalje igrali dobro. Gosti u 59. minutu ostaju na terenu sa deset igrača jer je crveni karton dobio Kondić, koji je u šesnaestercu Leotara udario Srđana Andrića. Deset minuta kasnije Perović sa pet metara postiže drugi pogodak, a asistirao mu je Ristić.

Do kraja utakmice Trebinjci su imali nekoliko prilika, ali se mreža gostiju više nije zatresla.

Nakon utakmice, u kojoj su gledaoci uživali i svojim navijanjem pomogli Leotaru da prestigne na tabeli Mrkonjićane, čula se pobjednička pesma iz Leotarove svlačionice.

Trener tima sa "Polica" Rajko Mičeta rekao je da je uz pobjedu zadovoljan i igrom koju su pokazali njegovi izabranici. Iako je bilo dosta propuštenih prilika, Mičeta kaže da je neefikasnost očigledna, ali da ima vremena da se ona ispravi.

"Igrači će se odmoriti u naredna dva dana, a već u subotu rasterećeni idemo u Novi Grad, gdje ćemo se sastati sa ekipom Slobode", naveo je Mičeta.