Nevesinje je jutros osvanulo u pravom zimskom ambijentu. Napadalo je 5-6 centimetara snijega i uz pojačan vjetar i temperaturu oko nule vrijeme više podsjeća na januar nego na kraj aprila.

snijeg april 25 nevesinje

Iako nas aprilski naleti zime uvijek iznenade, pregledom meteoroloških zabilješki iz bliske prošlosti možemo se uvjeriti da su aprilska hladnoća i snijeg u Nevesinju sasvim uobičajena pojava.Sjetimo se samo 5. aprila prošle godine kada je naš grad zahvatila prava sniježna vijavica.I 2014. godine sredinom aprila je pao ozbiljan snijeg.

Prije tri godine početak aprila krenuo je sa mrazom. Najhladnije je bilo 10. aprila kada se živa u termometru spustila do trećeg podioka ispod nule. U meteorološke bilježnice upisan je i 14. april 2011. godine kada je palo 12 cm snijega.

U arhivi starih dnevnih listova postoji podatak da je 20. aprila 1938. godine u Nevesinju pao snijeg preko pola metra. Taj dan osniježilo je u Mostaru, Dubrovniku i Podgorici.

Prema prognozama meteorologa danas se u drugom dijelu dana očekuje prestanak padavina. Ujutro će biti hladno sa mrazom, a tokom dana živa u termometru neće prelaziti šesti podeljak.

Izreka narodnog meteorologa „Aprilska klima nepouzdana svima“ u Nevesinju dobija punu potvrdu.