Na području u nadležnosti Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje do sada nije zabilježen nijedan slučaj da su maloljetnici sa područja istočne Hercegovine učinili ili bili žrtve krivičnih djela koja su počinjena zloupotrebom interneta, potvrdila je Srni portparol CJB Jovana Samopjan.

policija

Veliki doprinos ovakvim rezultatima dao je trebinjski CJB koji često organizuje predavanja za mlade da bi ih upoznao sa zamkama interneta i društvenih mreža, kao i sa zakonskim mogućnostima koje imaju izvršioci i žrtve.

Kada je riječ o ostalim krivičnim djelima koja su počinili maloljetnici, Samopjanova je navela da su u prva tri mjeseca ove godine evidentirana dva takva djela.

Ona je istakla da CJB Trebinje realizuje aktivnosti u osnovnim i srednjim školama na području istočne Hercegovine s ciljem sprečavanja maloljetničke delinkvencije.

"Do sada su u okviru dva ciklusa održana predavanja `Maloljetnička delinkvencija`, `Vršnjačko i seksualno nasilje`, `Negativnosti korišćenja droge` i `Zloupotreba interneta i društvenih mreža`", rekla je Samopjanova.

Predavanja, kojima su prisustvovali i roditelji, organizovana su u 14 škola, a odslušalo ih je 510 učenika.