Stefan Knežević, šurjak Dake Pikule, optuženog za ubistvo Marka Đerića iz Trebinja, povukao je juče u Okružnom sudu u Banjaluci ranije datu izjavu, te rekao kako mu zet nikada nije rekao da sprema osvetu za ubijenog.

ubistvo djeric trebinje sudjenje

Dalibor Vrećo, tužilac, pročitao mu je izjavu koju je pred njim dao i prema kojoj je Knežević čuo da Pikula i Miljan Ratković dogovaraju osvetu, što je ovaj negirao i dodao da je tu izjavu potpisao jer je bio maltretiran u policiji.

Vrećo je zatim Sudskom vijeću potvrdio da je svjedok tu izjavu dao pred njim i da prilikom ispitivanja nije bilo policije kao i da mu Knežević nije spominjao nikakvo maltretiranje.

Knežević je, sa druge strane, rekao da nije smio ništa da kaže jer je u Tužilaštvu bio inspektor Dragan Milić, koji ga je zvao više puta telefonom i prijetio zatvorom, dodajući da je sve izjave potpisao pod pritiskom kako bi se završilo maltretiranje nad njim.

Dako Pikula, nekadašnji šef Kabineta gradonačelnika Trebinja, optužen je da je zajedno sa Miljanom Ratkovićem i Radovanom Andrićem učestvovao u ubistvu kik-boksera Marka Đerića, koji je u to vrijeme radio kao obezbjeđenje kluba "Merlot".

Đerić je ubijen 24. maja prošle godine ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police