Slavica Kosović i Gordana Romović, medicinske sestre u trebinjskoj bolnici, posvjedočile su danas u Okružnom sudu u Banjaluci da je Miljan Ratković, optuženi za ubistvo Marka Đerića iz ovog grada, izlazio iz bolnice za vrijeme ubistva, gdje je inače radio.

ubistvo djeric trebinje sudjenje

“U noći ubistva ja i Ratković smo radili noćnu smjenu. On je oko 23 časa izašao napolje i vratio se za 15 minuta”, rekla je Kosovićeva.

Dodala je da su iza ponoći pacijentima dali terapiju i da su poslije sjedili u sestrinskoj sobi.

“U jednom trenutku je kazao da ga zove drug i da mora izaći. Ne znam koliko je sati bilo. Vratio se nakon nekog vremena i bio je zadihan", ispričala je Kosovićeva.

Romovićeva je ispričala da je u noći ubistva Đerića, Ratković došao kod nje na Urološko odjeljenje oko 1.15 časaova i zadržao se do 1.45 časova najduže.

"Kazao je da ide u laboratoriju. Poslije dva dana smo se slučajno sreli i pitao me hoću li, ako bude trebalo, da posvjedočim da je tu noć bio kod mene. Kazala sam mu da hoću reći istinu, kako je bilo", ispričala je ona.

Danas su svjedočile i Milana Milojević, gost lokala “Merlot”, kao i Radoslav Kljajić.

Osim Ratkovića, za ubistvo kik-boksera i radnika obezbjeđenja u lokalu “Merlot” Marka Đerića koje se desilo 24. maja prošle godine u Trebinju, osumnjičeni su i Dako Pikula, nekadašnji šef kabineta gradonačelnika Trebinja, te Radovan Andrić, koji se sumnjiči da je sakrio oružje.

Prema optužnici, Đerić je ubijen iz osvete.

Suđenje se nastavlja 4. aprila.