Ovoga vikenda u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" odigraće se prvenstvene utakmice u rukometu i košarci, dok fudbaleri Leotara idu na gostovanje u Mrkonjić Grad.

leotar gosk

U subotu će rukometaši Leotara odigrati utakmicu Prve lige Republike Srpske protiv Drine iz Zvornika, a u nedjelju će košarkaši Svislajon Leotar u Ligi 6 za prvaka BiH dočekati ekipu Igokee.

U 14. kolu rukometaši Leotara igraće protiv drugoplasirane Drine. Prema riječima Obrada Ninkovića, predsjednika ovog kluba, ovo je derbi kola i njegova ekipa očekuje pobjedu kako bi se nastavi oniz pobjeda u proljećnom dijelu šampionata.

"Momci su spremni za meč i silno su motivisani nakon pobjede u prošlom kolu u Banjaluci. U slučaju pobjede Leotar bi na tabeli bio ispred Drine", rekao je Ninković.

Utakmica pizmeđu RK Leotar i Drine počinje u subotu u 19.30 časova.

KOŠARKA - NEDJELJA 19.00 SATI

U 5. kolu Lige 6 za prvaka KK Svislajon Leotar odigraće utakmicu protiv KK Igokee iz Aleksandrovca.

Nakon pobjede u srijedu u Širokom Brijegu protiv istoimenog kluba, u Trebinje dolazi favorizirana ekipa Igokee koja do sada u 4 utakmice ne zna za poraz.

"Dolazi apsolutni favorit koji na svakoj poziciji ima dobre igrače i bez greške su odigrali prva četiri kola. Nadamo se da će odigrati slabiju utakmicu pa da budemo u nekoj prilici. Nemamo nikakvih prijetnji prema njima i potrudićemo se da odigramo što bolje", kaže trener Leotara Dragoljub Vidačić.

On dodaje da se neće predati unaprijed, jer je pobjeda u prošlom kolu popravila raspoloženje, a nema mjesta ni opuštanju.

Utakmica počinje u nedjelju u 19.00 časova.

Iz uprave RK Leotar i KK Svislajon Leotar pozivaju Trebinjce, ljubitelje rukometa i košarke da ih podrže u nastojanju da naprave dobar rezultat.

FUDBALERI DANAS IGRAJU U MRKONJIĆ GRADU

Fudbaleri Leotara danas će odigrati 19. kolo Prve lige Republike Srpske u kome će se u Mrkonjić Gradu sastati sa ekipom Slobode.

Ovo je još jedna u nizu bitnih utakmica za Trebinjce u kojoj će pokušati da ostvare dobar rezultat.

Budući da su u prošlom kolu pobijedili ekipu Vlasenice sa dobrom igrom, trener Leotara Rajko Mičeta se nada dobroj utakmici i dobrom rezultatu.

"Ekipa Slobode je u prva tri kola ostvarila pobjede i došla je u situaciju da pobjegne iz opasne zone i da se bori za ulazak među prvih 6. Nadam se da ćemo jednom čvrstom. požrtvovanom i borbenom igrom osvtariti dobar rezultat", kazao je Rajko Mičeta, trener Leotar.
Todorović zbog crvenog i Ristić zbog žutih kartona neće nastupiti u ekipi Leotara.

Utakmica počinje danas u 14.30 minuta.