Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje, 21.3.2016. godine, evidentirana su tri krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.

ljubinje

Policijskoj stanici Ljubinje prijavljeno je da je lice inicijala M.N. ozbiljno prijetilo po život članu svoje porodice. U toku je dokumentovanje krivičnog djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“.

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje i Policijske stanice Ljubinje su izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih prostorija u Ljubinju koje koristi lice inicijala V.Č. Prilikom pretresa pronađen je predmet tražen naredbom: manja metalna sprej boca, ali i: dva pakovanja eksploziva, dva elektro šokera i jedan „bokser“. U toku je dokumetovanje djela „Oštećenje tuđe stvari“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su Okružnom tužilaštvu u Trebinju dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala M.P. počinilo krivično djelo „Krađa“.